JUČE smo dobili najbolje vesti vezane za korona virus gotovo od početka juna - broj novozaraženih je ispod jedan odsto u odnosu na broj testiranih , konačno.

Bez Vakcine i Karantina Ne Valja

25.08.2020. 10:04

Ови су ко мајстор Квариш, мислим на кризни штаб, покваре, па онда поправе, пусте корону, па је онда сузбијају. Ако су проблем они који долазе из иностранства, онда се постави погранични карантин, без обзира да ли су наши или страни држављани у питању. Ако су проблем који су овде били људи на летовању по бањама, језерима и планинама, и они се ставе у карантин на 14 дана. Ако је проблем школа, онда се школа одгоди, док се ђаци и наставници не вакцинишу руском вакцином, или неком другом, него Руси почињу своје да вакцинишу, дакле та је вакцина спремна. Ако је проблем наступајуће лоше време, па ће људи седети по кафићима, а то ће довести до ширења заразе, затворе се кафићи. За студенте исто важи што и за ђаке - ако може настава, може, ако не може, не може, сачека се да се студенти и професори вакцинишу. Ако неко жели да сузбије заразу без вакцине, једини је начин систем карантина, а карантин није полицијски сат, како се погрешно представља. Карантин је изолација оних који су били у контакту, или се не зна да ли су били у контакту са оболелима, него се сумња да јесу. Карантин се показао кроз векове као јако ефикасан начин, а у задње време у Кини, на Новом Зеланду, и у Вијетнаму. Cвакако се показао као неупоредиво ефикаснији од непроверене догме о 1% преноса при општем маскирању. Та је догма довела до обољевања знатно већег него да су примењени карантини, и, следствено томе, до знатно већег броја умрлих. Вакцинацију треба што пре спровести, и то је једино право решење, а ово са прекривањем лица, то је медицина која се могла примењивати и у каменом добу, и то оном старијем. Наводно, руска вакцина није довољно проверена. Па шта ако вакцина на непроверен начин спасава људске животе, у чему је ту проблем. То је свакако боље од проверено неделотворне непроверене догме о 1%. До вакцинације спроводи се систем карантина, и заиста ту нема ништа нарочито нејасно.

maniks

25.08.2020. 10:12

Peta i najveca bomba je GSP. Kad se sliju u autobus penzioneri, radnici, seljaci, studenti i djaci..bice veselo .Distanca telo uz telo, disanje za vrat, , guranje,dodirivanje vrata, rukohvata , dezinfekcija malo sutra..E onda ce biti stigao drugi talas, jer ovo sa pik- ovanjem vise nije interesantno.Po meni treba sacekati i ako treba odloziti pocetak godine kao CG, Grcka...Berlin je dobar primer sta ce biti u vecim gradovima.