TABLA posvećena Blagoju Jovoviću koja se nalazi u Zemunu, u ulici koja nosi njegovo ime, oskrnavljena je od strane nepoznatih počinilaca.

Komentari (19)

Miki Zg

08.08.2020. 19:09

Ništa čudno od komunista po Srbiji ,partizani su skoro cijeli rat bili saradnici s ustašama ( zasjedanje Avnoja u Jajcu ono u NDH-a ,jedino Srbi nisu mogli na skup ?Vrhovni komandat Josip Broz Zagorac ,ulica koja se mijenja Zagorska ,nostalgija je čudo -srpsko ?

U ZEMUNU SU ZVONILA CRKVENA ZVONA KAD JE KRAJINA PALA

08.08.2020. 19:31

Izgleda da jos uvek ima previse ustasa u Zemunu? pitam se samo zasto su Dr. Seselja optizivali za progon istih?

Grof

08.08.2020. 20:03

Taj koji je to nacrtao verovatno ni ne zna sta to znaci i jos mokri u gace. Deca hoce malo paznje. Ocistite to i gotova prica, nema tu nikakve vesti!

Srbin

08.08.2020. 22:02

Blagoje je heroj. On je tako dobro osakatio bitangu i zlikovca Antu Pavelica, tako da je ovaj crko posle dve godina kao ranjena svinja na njivi. Blagoje je bio sve ono sto ovi danasnji "heroji" nisu.... Crnogorac, intelektualac, partizan i cetnik, ratnik, ali pre svega covek koji se atentatom na Pavelica osvetio ustasama za pocinjena zlodela, klanja, mucenja i ubistva Srba, a po nalogu samog Pavelica i ostalih ustaskih zveri pod rukovodstvom Pape i katolicke crkve koja ga je cuvala i stitila sve dok mu Blagoje nije smrsio konce. Bravo Blagoje Jovovicu. Zasluzio si da ulica u Beogradu i u svakom gradu Srbije nosi tvoje ime.

Moca

08.08.2020. 23:05

Dragoljub Mihailović je na njegovom "suđenju" rekao: "Lako je vama da pravite tu vašu državu sa omladinom koja je vaspitana u kraljevini. Sačekajte da vidite državu koju budu stvarali oni koje vi budete vaspitali". Eto, mi to proživljavamo. Ništa drugo se nije ni očekivalo od komunjara. Za 400 i kusur godina Turci nisu ubili nacionalnu i versku svest Srba, a komunisti su uspeli za nekoliko decenija da velikom broju ljudi isperu mozak, tako da ćopavog austrougarskog kaplara proglase njihovim najvećim sinom, a odlikovanog generalštabnog oficira, učesnika oba Balkanska rata, Velikog rata, gušenja albanske pobune od 1918-1920 i na kraju Drugog svetskog rata, proglase izdajnikom. Gospode Bože...

Baba Branka

09.08.2020. 00:41

Nigde ne piše da je prvo bio partizan? Taman mu pristaje zvezda. Zatim četnik pa begunac. To da je pucao u Pavelića je samo na osnovu njegove reči. Rekla bih da je četnički lažljivac koji je smislio neproverljivu priču da bi se vratio u Jugu i pritom ne odgovarao zbog četništva.

Bane

09.08.2020. 08:47

Ovo su uradili lobotomirani neokomunisti treće generacije, kojih ima u Srbiji dosta. Nije sa Brozom umro titoizam, već je tu! Treba pročitati knjigu Mila Lompara DUH SAMOPORICANJA.

Srna

09.08.2020. 09:19

Strašno, sramota hrabrom srpskom junaku koji je posvetio život da osveti hiljade zaklane srpske dece uništena je spomen ploča! Krijući se od Brozovih atentatora i Ustaške emigracije imao je viši zadatak! Dok spomen kuća najvećeg progonitelja Srba JosipaBroza koji je slao svoje atentatora po svetu da ubijaju baš ovakve srpske heroje i dalje stoji netaknuta na najlepšem beogradskom brdu!

Drasko

09.08.2020. 14:23

Pa zao je crvenoj gamadi sto im je Blagoje oladio brata po mrznji prema Srbima. Treba pregledati nadzorne kamere i dovesti komplet porodicu tog smrada da ribaju tablu I citavu ulicu dok im koljena i ruke ne prokrvare!

Rade

09.08.2020. 15:05

Ovo je primer da je opozicija ustvari izdanak komunističke funkcioner kojima su bitnije ustaše i Pavelić nego sopstveni narod. Istorija se ponavlja je žele privilegije koje su imali kao deca.

Milovan

10.08.2020. 18:31

Благоје Јововић био и остао веран свом роду и народу. Нека му је слава и хвала!