TELO PORODILJE IZ NIŠA POSLATO NA OBDUKCIJU: Šta se pre smrti dešavalo sa njom - oglasili se iz KC Niš

J. ĆOSIN

21. 07. 2020. u 11:50

JUTROS u 8:55 pored višenedeljne borbe, trudnice A.P. (27) iz Doljevca izgubila je bitku za život.

ТЕЛО ПОРОДИЉЕ ИЗ НИША ПОСЛАТО НА ОБДУКЦИЈУ: Шта се пре смрти дешавало са њом - огласили се из КЦ Ниш

Foto: ARhiva VN

Ona se KC Niš lečila pod sumnjom na infekciju kovid 19, a njeno stanje se značajno pogoršalo zbog čega je priključena na mehaničku ventilaciju. 

Od tada su ona i njena beba bile pod 24-časvonim nadzorom lekara, ginekologa, anesteziologa i pulmogloga. Plod je bio vitalan, ali zbog pogorštanja vitalnog stanja konzilijum je doneo odluku da se žena porodi carskim rezom u 31. nedelji trudnoće. Na žalost, došlo  je do srčanog zastoja i beba je nakon sat vremena preminula.

- Trudnica je potom vraćena u Jedinicu intenzivne nege na mehaničku ventilaciju. Međutim, bolest je dobila i sistemski karakter sa popuštanjem više organa i pored svih napora ona je u 8:55 preminula – rekao je za naš list director Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković i tom prilikom u ime Kliničkog cenra izrazio iskreno žaljenje i saučešće porodici preminule porodilje.

On je dodao, s obzirom na to, da je veliko interesovanje javnosti, kod porodilje nije potvrđen pozitivn nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NAGRADA TRI MILIONA EVRA: Vidite koji brojevi su izvučeni u 76. kolu igre Loto