PARASTOS ZA 38.000 UBIJENIH SRBA NA VELEBITU: Udruženje Jadovno 1941. organizuje Dan sećanja na žrtve logora Gospić - Jadovno - Pag

V.C.

14. 06. 2024. u 16:07

PARASTOS za ne manje od 38.000 pravoslavnih Srba, pobijenih u kompleksu logora smrti NDH, Gospić - Jadovno - Pag, između 11. aprila 1941. i 20. avgusta iste godine, biće održan u subotu, 29. juna, nad Šaranovom jamom na Velebitu, petnaestu godinu za redom, u 11 časova.

ПАРАСТОС ЗА 38.000 УБИЈЕНИХ СРБА НА ВЕЛЕБИТУ: Удружење Јадовно 1941. организује Дан сећања на жртве логора Госпић - Јадовно - Паг

Udruženje Jadovno

- Sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, povodom osamdeset i treće godišnjice od početka Pokolja, biće obeležen "Dan sećanja na Jadovno 1941 - 2024." Bez obzira što se ovo stratište danas nalazi van granica Srbije i Srpske, smatramo svojom dužnošću da negujemo kulturu sećanja i pamćenja na naše stradalnike, bez obzira gde su postradali - saopštilo je udruženje Jadovno.

Posle parastosa, okupljeni će se uputiti u pravcu Teslinog rodnog Smiljana, prema crkvi Sv. Petra i Pavla, a odatle će nastaviti prema manastiru Medak. U toku programa obeležavanja Dana sećanja, stihove će govoriti Đurđica Dragaš i Olivera Šekularac.

Udruženje Jadovno

Manastir Medak

Udruženje Jadovno 1941. učestvuje, uz Eparhiju gornjokarlovačku, kao suorganizator molitvenog okupljanja, a detalje o prevozu i događaju objavili su na svom sajtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev