DEVOJČICU SKINULI NA FIZIČKOM, PA JE SLIKALI: Trojica dečaka mesecima zlostavljala jedanaestogodišnjakinju iz sela kod Malog Crnića

D. N.

11. 05. 2024. u 08:00

U ŠKOLI kod Malog Crnića, grupa dečaka na času fizičkog pokušala je da siluje jedanaestogodišnju devojčicu! Oni su joj skinuli garderobu, slikali je mobilnim telefonima, i zapretili da će podeliti snimke.

ДЕВОЈЧИЦУ СКИНУЛИ НА ФИЗИЧКОМ, ПА ЈЕ СЛИКАЛИ: Тројица дечака месецима злостављала једанаестогодишњакињу из села код Малог Црнића

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Porodica je sve ovo prijavila policiji. Kako nezvanično saznajemo nasilje nad devojčicom dogodilo se 28. marta.

Saznanja "Novosti" potvrdili su juče i otac devojčice S. S. i advokat Miodrag Tadić iz Požarevca, koji nam je ispičao da su devojčicu napala tri vršnjaka, isti oni koji su je u kontinuitetu maltretirali više meseci.

- Psihofizičko zlostavljanje počelo je u oktobru, udarali su je pesnicama, lenjirima, boli šestarima - priča otac S. S. - Išao sam na kapiju roditelja tih dečaka, ali se zlostavljanje nastavilo. Kad sam se žalio razrednoj stavili su je u istu klupu sa jednim od nasilnika.

Advokat Tadić kaže da je jedino što porodica može da uradi da pokrene parnični postupak protiv roditelja dečaka i protiv škole. Još nam je ispričao da je tokom lekarskog pregleda na koji su roditelji samoinicijativno odveli devojčicu konstatovano 26 povreda nastalih tokom više meseci.

Advokat očekuje da se protiv trojice dečaka pokrene disciplinski postupak, i da se utvrdi da li njihovi roditelji snose krivičnu odgovornost za zapostavljanje dece.

- Policija je podnela krivičnu prijavu, ali je tužilaštvo odbacilo jer se radi o mlađima od 14 godina, koji nisu krivično odgovorni - kaže advokat Tadić.

Nasilnici na nastavi

DosadašNji epilog je da devojčica žrtva nasilja već neko vreme ne ide u školu, dok dečaci koji su je napali prate nastavu kao da se ništa nije dogodilo.

Roditelji su se obratili i Centru za socijalni rad, ali epiloga još nema. U školi je, kako saznajemo, bila i prosvetna inspekcija, ali se još ne zna šta je ustanovljeno.

Roditelji su ispričali policiji da je događaj sa časa fizičkog zapravo bila samo kulminacija maltretiranja koje je devojčica trpela od početka ove školske godine, a škola, kako su rekli, iako su sve prijavili, nije adekvatno reagovala. Čak je, kako su roditelji naveli u izjavi u policiji, pokušala i "da zataška pokušaj silovanja, zapravo obnaživanje njihove kćerke i pretnje nasilnika da će snimak pokazati drugovima".

U međuvremeni se pojavilo saopštenje škole, prema kojem su, po saznanju o incidentu "preduzeli sve korake predviđene pravilnikom, obavestili su sve aktere i nadležne institucije". Sproveden je, saopšteno je, i vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji su učestvovali u događaju. Izrečene su vaspitno-disciplinske mere učenicima za koje je utvrđena odgovornost zbog učinjenog dela i teže povrede obaveza učenika. Pojačan je vaspitni rad sa njima i određene mere društveno korisnog i humanitarnog rada.

Za učenicu koja je pretrpela nasilje, kako je saopštila škola, sačinjen je plan zaštite i utvrđene su mere podrške. Pokrenuti su i disciplinski postupci radi utvrđivanja odgovornosti zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (16)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)