SIN ČEKA NATAŠU (44) DA SE VRATI KUĆI: U Sremskoj Mitrovici sahranjena žena, preminula zbog tromboze - Dan ranije bila je kod lekara (FOTO)

S. KOSTIĆ

28. 04. 2024. u 19:42

POSLE iznenadne smrti pacijentkinje Nataše Žabić (44) iz Sremske Mitrovice, koju je lekar vratio kući iz Opšte bolnice smatrajući da ona nije životno ugrožena, policija je podnela krivičnu prijavu protiv dežurnog lekara.

СИН ЧЕКА НАТАШУ (44) ДА СЕ ВРАТИ КУЋИ: У Сремској Митровици сахрањена жена, преминула због тромбозе - Дан раније била је код лекара (ФОТО)

Foto: S.K./Privatna arhiva

A kako kaže porodica preminule žene podneće i privatnu tužbu protiv bolnice. Natašin rođeni brat Saša Đekić u izjavi za ''Novosti'' tvrdi, da je zbog nestručnosti doktora, njegova sestra ostavila sve zavijeno u crno i  dvoje maloletne dece, koja su ostala bez majke. Nesrećnu ženu su u nedelju na večni počinak ispratili porodica, rodbina, prijatelji, poznanici, u nadi da će pravda pobediti.

Samo nekoliko sati pred sahranu, Saša je jedva smogao snage da ispriča za naš list šta desilo povodom tragedije koja je zadesila njihovu porodicu.

- Moja sestra je u petak 26. aprila dobila uput iz Doma zdravlja da se hitno javi u bolnicu zbog oticanje noge, jer se javila tromboza, otišla je a tamo je primio specijalista Opšte hirurgije, koji joj je rekao da uzme tablete za mršavljenje, uz konstataciju da čim ona stoji na nozi, nije joj ništa. Jednostavno samo je vratio  kući.- priča potreseno Saša koji ne može da veruje da ni posle svega, lekar se nije udostojio da im izjavi saučešće.

On kaže da se Nataša krajem marta javila u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja, a nakon što joj je konstatovano da je u pitanju slepo crevo, posle operacije otpuštena je na kućno lečenje, ali da joj je na otpusnoj listi pisalo da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje.

Foto: Privatna arhiva

- Dan pred smrt, počela je da joj otiče leva noga jer se pojavila tromboza. Zbog toga je otišla u Dom zdravlja kod lekara a oni je poslali u bolnicu, međutim dežurni doktor je smatrao da njoj nije ništa.- govori Saša dodajući da su oni uspeli da zakažu pregled kod drugog lekara sutra dan u 8 ujutru, ali je ona nažalost preminula sat vremena ranije.

Porodica i prijatelji nesreće žene, još ne mogu da veruju šta ih je zadesilo.

- Ostalo je dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.Sin u naručju drži njene klompe, čeka mamu. Brinemo za njih, kako će dalje.- kroz jecaj govori brat Saša koji tvrdi da je njegovu sestru ubila nebriga lekara.

SLUČAJ DA SE ISPITA DO KRAJA

Povodom ovog nemilog događaja zauzeo se i bivši gradonačelnik Sremske Mitrovice, ministar poljoprivrede, i nosilac liste ''Aleksandar Vučić- Sremska Mitrovica sutra'' Branislav Nedimović, koji traži da se slučaj ispita do kraja.

- Pozvaću na odgovornost direktora bolnice da ''položi račune'' svima nama, jer to je najmanje što možemo da dobijemo.- rekao je Nedimović povodom ovog slučaja.

Njena kuma Slobodanka Grčić koja se sa Natašom družila preko 25 godina govori da ona nije smela biti otpuštena kući.

- Kao vaspitačica u Kuzminu radila je 20 godina, bila je divna žena, prijatelj, ne smemo dozvoliti da se nikome Nataša više desi.- kaže njena kuma Slobodanka.

BONUS VIDEO -  DIREKTOR POTOČARA U FAŠISTIČKOM TRANSU: Vređa srpski narod i najavio sramno obraćanje u UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU