NAJNOVIJE VESTI O NESTANKU DANKE ILIĆ: Blokirano još 100 metara oko kuće gde je nestala u Banjskom polju - Inspektori ponovo kopaju

Novosti onlajn

03. 04. 2024. u 20:20

DANAS je deveti dan neumorne potrage za Dankom Ilić (2) koja je nestala u Banjskom polju kod Bora. Policija i dalje neprestano češlja svaki pedalj mesta na kome je devojčica poslednji put viđena. I dok bečka policija pokušava da odgovori ko je dete sa snimka, svi sa nestrpljenjem očekuju da čuju lepe vesti da je devojčica nađena živa i zdrava.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ О НЕСТАНКУ ДАНКЕ ИЛИЋ: Блокирано још 100 метара око куће где је нестала у Бањском пољу - Инспектори поново копају

Foto: Printscreen

Blokirano još 100 metara oko kuće

Policija je danas oko 18 časova blokirala još 100 metara prostora oko kuće kod koje ne nestala Danka Ilić. Inspektori su ponovo počeli da kopaju u potrazi za tragovima.

Grčki sajt o nestalima pisao o nestaloj Danki Ilić

Najpoznatiji grčki sajt "Hamogelo", koji piše o nestaloj deci, objavio je sada informacije o nestaloj Danki Ilić.

- Devojčica Danka Ilić nestala je 26.3.2024. godine iz Bora u Srbiji, a ovaj grad nalazi se u blizini granice sa Rumunijom i Bugarskom. Treba napomenuti da devojčica nije razvila moć govora, navodi se na pomenutom sajtu.

Nestanak može da se prijavi i hrvatskoj policiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske danas je objavilo broj na koji se sve informacije o dvogodišnjoj devojčici Danki Ilić koja je nestala u Boru mogu dojaviti i hrvatskoj policiji.

Ako imate bilo kakve informacije o njenom nestanku, možete ih dojaviti na brojeve telefona 01/3788-754 ili 192.

Oglasio se portparol bečke policije

Portparol bečke policije Matijas Šuster izjavio je danas da je nakon uvida u snimke, koje je imala rodbina nestala Danke Ilić (2), vrlo verovatno da je u reč o nestaloj devojčici i naglasio da je u tom cilju policija danas objavila različite fotografije.

fOTO: Bečka policija

"Velika je šansa je da je Danka živa"

Austrijska policija je danas objavila saopštenje i tri nove fotografije žena koje su snimljene u Beču sa devojčicom koja liči na Danku. Ovo je probudilo nadu u srpskoj javnosti da je devojčica živa. Činjenica da nije pronađena u Banjskom polju za Sašu Živanovića, bivšeg načelnika odeljenja za visokotehnološki kriminal takođe je dobar znak.

Novinar iz Beča šokiran munjevitom akcijom bečke policije

- Bečka policija je jako oprezna sa ovim objavama. Kod objave fotografija ili snimaka sumnjivih osoba ili osoba koje se hitno traže često im je potrebno nekoliko nedelja kako bi dobili dozvolu za objavu snimka. Očigledno su shvatili hitnost situacije, pa su istražitelji uradili brz posao i objavili snimke u javnost - kaže za "Blic" Antonio Šećerović, novinar iz Beča.

Foto: Printskrin

Šta se vidi na novim slikama iz Beča?

Austrijska policija danas je u hitnom saopštenju otkrila da je porodica nestale Danke Ilić tokom ispitivanja rekla da je na snimku koji je objavljen tokom vikenda "vrlo verovatno Danka". Pored toga, objavljene su i tri nove slike koje mogu biti krupan korak u daljoj potrazi za nestalom Dankom Ilić.

Foto: Printskrin

Policija pomerila sve automobile još dalje od mesta nestanka Danke

Policija je pomerila sve automobile i novinske ekipe još dalje od mesta nestanka Danke Ilić iako su već stajali na nekoliko stotina metara daleko od mesta gde je devojčica poslednji put viđena.

Hitno saopštenje bečke policije

Bečka policija oglasila se saopštenjem za medije u kojem je dostavila i dve nove fotografije devojčice iz Beča koja podseća na Danku Ilić (2). U svom saopštenju policija navodi i da su rođaci nestale devojčice odgledali video nastao na stanici u ovog gradu i da pretpostavljaju da bi to mogla biti Danka.

Srbi iz Beča kao na iglama: "Svi smo u pripravnosti"

Sonja S. iz Beča, kaže da su građani dosta obazriviji na ulici nego ranije, te da su svi u pripravnosti.

- Kad god pomislim na to dete, preseče me preko stomaka i osetim kamen u grudima. Ja sam majka i za svako dete osećam kao da je moje u tom trenutku - kaže ona.

- Krivo mi je što čovek koji je snimio devojčicu nije odmah pozvao policiju i išao tim ženama i devojčici za petama obaveštavajući policiju o njihovom kretanju - kaže ona.

Ona objašnjava i da je posmatrala snimak i upoređivala ga sa slikama male Danke.

- Bojim se da to nije bila ona. Devojčica Danka ima visoko čelo i mršavija je. Sa onom jaknicom ne može da bude tako buckasta. Toliko jedna majka može da primeti na tuđem detetu - kaže ona.

"Svi daju sve od sebe"

K. T, takođe iz Beča, kaže da su se građani aktivirali na društvenim mrežama, a vest o nestanku devojčice objavljuju i tamošnji mediji.

- Stvarno svi daju sve od sebe da se Danka pronađe - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, ljudi su dosta obazriviji na ulici posle snimka.

- Svi se nadamo da će ovo napokon prestati i da će devojčica biti pronađena - ističe on-

On navodi i da za sada nema povećanog broja policije na ulicama.

(Blic)

BONUS VIDEO:

SNIMAK IZ BEČA: Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)