HRONOLOGIJA NESTANKA MALENE DANKE ILIĆ: Nastavlja se potraga za dvogodišnjom devojčicom, nema je već sedam dana

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 04. 2024. u 07:57

NASTAVLjA se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je u utorak nestala u Banjskom polju kod Bora.

ХРОНОЛОГИЈА НЕСТАНКА МАЛЕНЕ ДАНКЕ ИЛИЋ: Наставља се потрага за двогодишњом девојчицом, нема је већ седам дана

Foto printskrin interpol

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su prethodnih dana okolinu kuće kod koje je devojčica nestala, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila. Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice. MUP nastavlja operativni rad.

Hronologija:

* 26. mart - Mala Danka nestala dok je sa majkom i bratom (3) bila u Banjskom polju, odakle je Ivana rodom. Aktiviran sistem "Pronađi me", pokrenuta je opsežna pretraga Banjskog polja i okoline. Osim policije, u pretragu terena uključili se dronovi, psi i helikopteri. Otac i majka nestale devojčice prvi put dali izjavu u policiji u Boru, nakon čega su pušteni.

* 27. mart - MUP posle 27 sati obustavio detaljnu pretragu terena u Banjskom polju, pošto je proveren svaki milimetar na površini od deset kvadratnih kilometara

* 28. mart - Bager počeo prekopavanje terena oko imanja gde je devojčica nestala. Otac i majka nestale Danke ponovo pozvani u policiju, saslušali ih inspektori Uprave kriminalističke policije iz Beograda. Dankina majka je odbila poligraf i otkrila da je trudna, da nosi treće dete.

* 29. mart - Stiglo dodatno pojačanje iz Beograda u potrazi za malenom Dankom. Objavljeni rezultati poligrafa na koji je podvrgnut otac male Danke. Meštani već počeli da sumnjaju da je Danka oteta ili prodata. Rezultati veštačenja Ivaninog telefona otkrili da je neposredno pred ćerkin nestanak slikala dete tri puta iz različitih uglova, kao i da je obrisala mnoštvo poziva i poruka. Ona je s policajcima bila na mestu nestanka devojčice kako bi detaljno uradili rekonstrukciju celog događaja i kako bi joj osvežili pamćenje ili prosto primetili nešto što do tada nisu.

* 30. mart - Ivana je ponovo bila u policijskoj stanici u Boru, vidno umorna, zabrinuta. Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice. Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tamo nalazila.

* 31. mart - Ivani je u ranim jutarnjim satima pokazan snimak koji je stigao iz Beča. Snimak je prikazan i Dankinom ocu, ali u policiji nisu otkrili šta su roditelji nestale devojčice rekli i kako su reagovali. U toku dana je pretraživana i Brestovačka reka.

Istragu u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice kod Bora pokrenula je i bečka policija, nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio da je u subotu veče na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene, koja, navodno, liči na Danku. Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju.

Interpol je raspisao žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave