PRVAK ŠUTNUO UČITELJICU, POVREĐENO JOJ KOLENO: Detalji incidenta kod Niša, oglasila se i škola

J. Ć.

29. 03. 2024. u 17:34

UČITELjICU je zbrinula Hitna pomoć i oseća se dobro.

ПРВАК ШУТНУО УЧИТЕЉИЦУ, ПОВРЕЂЕНО ЈОЈ КОЛЕНО: Детаљи инцидента код Ниша, огласила се и школа

Foto: J. Ćosin

Škola je postupila po Protokolu o postupanju ustanove u odgovoru na nasilje, zlostavljanje, zanemarivanje, obavešteni su roditelji učenika i sve nadležne  institucije – policija, tužilaštvo, Ministarstvo prosvete, odnosno školska uprava Niš, a škola se obratila i centru za socijalni rad za podršku.

Ovim rečima oglasili su se saopštenjem iz Osnovne škole "Lela Popović" u Miljakovcu kod Niša, gde je danas, oko podneva, učenik prvog razreda iz još neutvrđenih razloga, šutnuo prosvetnu radnicu i povredio je. Hitna pomoć je  ženu transportovala do niškog Univerzitetskog kliničkog centra radi ukazivanja zdravstvene pomoći.

Incident se desio u prepodnevnoj smeni u učionici učenika mlađih  razreda, tokom  četvrtog časa. Učenik je šutnuo učiteljicu i tom prilikom joj povredio koleno.

- U toku je sastanak Tima za zaštitu od nasilja i Tima za inklzuiju koji će razmotriti slučaj i utvrditi predlog postupanja u odnosu na učenika u skladu sa propisima, kako bi on shvatio svoj postupak i promenio ponašanje - saopštili su iz OŠ „Lela Popović“. - Škola je veoma posvećena prevenciji nasilja svih oblika, sprovodi mnogobrojne aktivnosti i u školi se vrlo retko dešavaju incidenti.

O ovom događaju obavešteno je Više javno tužilaštvo i niški Centar za socijalni rad radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti s obzirom na to da je učenik, zbog svog uzrasta, krivično neodgovoran.

BONUS VIDEO - ŠTA JE SVE IZVUČENO IZ KUĆE: Prizor sa mesta gde je nestala Danka posle 4. dana potrage

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama