ZAVRŠEN NADZOR U BOLNICI ZBOG SMRTI BEBE U SREMSKOJ MITROVICI: Izveštaj poslan tužilaštvu, oglasilo se Ministarstvo zdravlja

Novosti online

21. 03. 2024. u 10:52

KOMISIJA za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada završila je nadzor nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica zbog smrti bebe Marice Mihajlović, a Ministarstvo zdravlja je taj izveštaj dostavilo Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

ЗАВРШЕН НАДЗОР У БОЛНИЦИ ЗБОГ СМРТИ БЕБЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Извештај послан тужилаштву, огласило се Министарство здравља

Foto: Printskrin Instagram

- Rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić imenovana je Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a u vezi sa stručnim postupanjem i ponašanja prema porodilji Marici Mihajlović. Imenovana Komisija je 4. marta 2024. godine sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada koji je 6. 3. 2024. godine dostavljen ministarki zdravlja i u kojem je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

- S obzirom na to da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici u predmetnom slučaju vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara M. M., zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene M. M., i da je proširena istraga i u vezi sa postupakom koji su doveli do posledica po oštećenu J. I., ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Komisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka.

(Informer)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)