Izgradnja prvog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru projekta Čista Srbija (VIDEO)

Promo

19. 03. 2024. u 15:14

KOMPANIJA Millennium Team prva je počela sa radovima na izvođenju građevinsko konstruktivnih radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru celokupnog projekta

Изградња првог постројења за пречишћавање отпадних вода у оквиру пројекта Чиста Србија (ВИДЕО)

Foto: Promo

Čista Srbija u Republici Srbiji. Novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda gradi se u opštini Svrljig, čime će se rešiti jedan od najvažnijih ekoloških i urbanih problema današnjice, a kojim će se reka Svrljiški Timok očuvati, kao i životna sredina.

Postrojenje će prečišćavati otpadne vode sa teritorije cele opštine Svrljig, a kapacitet postrojenja je 7000 ekvivalentnih stanovnika. Pečišćavanje otpadnih voda vršiće se po poslednjim evropskim standardima, nakon čega će se u reku Svrljiški Timok ispustiti potpuno čista voda.

Postrojenje će biti SBR Tehnologije i u okviru njega naći će se 2 SBR Reaktora, egalizacioni bazen, rezervoar za višak mulja, upravna zgrada, tehnički objekat, pristupne saobraćajnice i drugi objekti koji će činiti celinu postrojenja. Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja ove godine, što je u skladu sa planiranim i ugovorenim rokom.

Foto: Promo

Paralelno sa radovima na novom postrojenju, Millennium Team u Svrljigu privodi kraju izvođenje radova na novoj kanalizacionoj mreži.

Projekat Čista Srbija sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a finansira Republika Srbija. Millennium Team u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC u okviru projekta Čista Srbija, projektuje i izvodi radove u četiri grada Kučevu, Vranju, Svrljigu i Varvarinu. Manje od 60% stanovništa naše zemlje trenutno je priključeno na kanalizacioni sistem, pri čemu se manje od 10% kanalisanih otpadnih voda prečišćava na postrojenjima. Ovaj problem rešiće se implementacijom ovog projekta, čime će se povećati nivo izgrađenosti kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev