PREMIJERA "DVE BRANKOVE KOZARE": Premijera dokumentarno-igranog filma sutra, u okviru manifestacija obeležavanja Sretenja

V.C.S.

13. 02. 2024. u 14:02

DOKUMENTARNO-IGRANI film "Dve Brankove Kozare", treći po redu nastao u produkciji Muzeja žrtava genocida, premijerno će biti prikazan sutra, u podne, u MTS Dvorani u Beogradu. Film je posvećen tragičnom stradanju desetina hiljada srpskih civila u velikoj ofanzivi na Kozaru, u leto 1942.

ПРЕМИЈЕРА ДВЕ БРАНКОВЕ КОЗАРЕ: Премијера документарно-играног филма сутра, у оквиру манифестација обележавања Сретења

Muzej žrtava genocida

Režiju potpisuje Ivica Vidanović, scenario Božidar Knežević, stručni konsultant pri izradi filma bio je kustos-istoričar Muzeja žrtava genocida Bojan Arbutina.

Sredstva za realizaciju u potpunosti su obezbedili Telekom Srbija A.D. i Fondacija Muzeja žrtava genocida.

Muzej žrtava genocida

Premijera će biti realizovana u okviru bogatog ciklusa manifestacija kojima će širom zemlje biti obeležen nacionalni praznik Sretenje - Dan državnosti Srbije.

- Dokumentarno-igrani film deo je kompleksnog projekta koji obuhvata izložbu posvećenu bici na Kozari i potonjoj kozaračkoj epopeji, dvojezični izložbeni katalog, kao i zbornike izabranih dokumenata i svedočanstava objavljenih na srpskom i u prevodu na engleski jezik - objašnjavaju u Muzeju žrtava genocida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)