SUTRA POČINJE PRIJAVA ZA NOVU POMOĆ DRŽAVE: Evo kako da konkurišete za 5.000 evra

Novosti onlajn

11. 02. 2024. u 13:27

ZAHTEVI za kupovinu električnih vozila uz pomoć subvencija države Ministarstvu zaštite životne sredine moći će da se podnose od sutra pa sve do 31. oktobra ove godine.

СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Ево како да конкуришете за 5.000 евра

Arhiva

Odobrena je pomoć države od 250 do 5.000 evra, a ovu subvenciju mogu da dobiju građani, preduzetnici i kompanije.

Zahtev možete podneti lično ili na pisarnici, ali i poštom i neophodno je da dokumentacija bude kompletna. U tom slučaju pristupa se izradi rešenja o dodeli subvencije, a podnosilac će biti pozvan da preuzme rešenje nakon što prođe komisiju.

Rešenje se predaje prodavcu vozila ili lizing kući. Preko lizinga je potrebno doneti tri dokumenta, a takođe i preko auto-kuće.

Podsetimo, za ovu godinu za kupovinu vozila na električni pogon planirano je izdvajanje 1,45 miliona evra, što je 170 miliona dinara, dok je prošle godine taj iznos bio 2,5 miliona evra, odnosno 294 miliona dinara. Subvenciju mogu da dobiju građani, preduzetnici i kompanije.

  • Za mopede i tricikle podrška iznosi 250 evra u dinarskoj protivvrednosti;
  • Za kupovinu električnih motocikala, teških tricikala i četvorocikala iznos je 500 evra;
  •  Dok za putnička vozila sa najviše 9 mesta za sedenje i teretna vozila čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5 tone može da se računa na subvenciju od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Novina u Uredbi je da je za ovu godinu, za razliku od prethodnih, pripisano subvencionisanje nabavke isključivo električnih automobila.

(Informer)

BONUS VIDEO:

KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI: Na severu KiM osvanuli grafiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!