VUČEVIĆ NAJAVIO VAŽAN DOGAĐAJ ZA VOJSKU SRBIJE: Imaćemo prikaz naoružanja sa predsednikom - insistiraćemo na vraćanju vojnog roka (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 01. 2024. u 10:25

MINISTAR odbrane Miloš Vučević u Novom jutru Pink televiziji najavio je veliki prikaz naoružanja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

ВУЧЕВИЋ НАЈАВИО ВАЖАН ДОГАЂАЈ ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Имаћемо приказ наоружања са председником - инсистираћемо на враћању војног рока (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- To nije priprema za rat, već da sačuvamo državu, da imamo generacije koje znaju da brane svoju državu, da imamo momke koji znaju da brane svoje porodice, majke, očeve, svoje supruge. A i da znamo kako se postupa u elementarnim nepogodama, jer je pored policije naša vojska uvek pomagala, naglasio Vučević.

- Čeka nas 30. januara veoma važan događaj za Vojsku Srbije. To je godišnja analiza stanja u Vojsci Srbije, kada vojni vrh podnosi izveštaj predsedniku države. Mislim da ćemo imati i jedan prikaz naoružanja sa predsednikom i naravno da ćemo insistirati da treba ukinuti suspenziju vojnog roka, naš predlog je do četiri meseca i da to nije priprema za rat, već da sačuvamo državu, da imamo generacije koje znaju da brane svoju državu, da imamo momke koji znaju da brane svoje porodice, majke, očeve, svoje supruge. A i da znamo kako se postupa u elementarnim nepogodama, jer je pored policije naša vojska uvek pomagala. I to je oduvek bilo, jer je naša vojska narodna vojska - rekao je Vučević i dodao:

- Od Prvog srpskog ustanka je izašla, ponikla i to je deo našeg naroda. Tu je i pitanje savremenih uslova života, uslova u kasarnama, regrutacioni i zdravstveni centar, pravila koja treba definisati, pitanje interneta, mobilnih telefona. Naravno, da vidimo i one koji će imati prigovor savesti. Ako imate pravo po Ustavu da istaknete prigovor savesti, to je po pitanju nošenja oružja, a ne uniforme. Ne morate da nosite pušku, ima u kasarnama i drugih zadataka. Odmah da najavim, vrlo precizno ćemo o tome da razmišljamo - duplo duže trajanje za one koji neće da nose oružje. Prigovor savesti se odnosi na nošenje oružja, a ne na nošenje uniforme. Ima da se čisti krug, logističke akcije, da pomažete one koji nose oružje. Nastavićemo dalje naoružavanje vojske Srbije, ne da bismo se takmičili nego čuvali državu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave