TUŽILAŠTVO O NOVOM TROVANJU RADNIKA: Fabrika opet zatvorena, sumnja se da je ovaj lepak kriv za sve

Novosti onlajn

19. 01. 2024. u 09:13

FABRIKA “Magna”, gde je došlo do ponovnog trovanja radnika, noćas je opet zatvorena a svi radnici evakuisani - potvrdilo je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

ТУЖИЛАШТВО О НОВОМ ТРОВАЊУ РАДНИКА: Фабрика опет затворена, сумња се да је овај лепак крив за све

Foto: J. Ćosin

- Noćas između jedan i pola dva, u trećoj smeni koja je počela u 22 sata, kod petnaestak radnika javili su se isti simptomi trovanja disajnih puteva, pa je fabrika odmah evakuisana, na lice mesta izašla je policija i vatrogasci-spasioci. Fabrika je zatvorena do daljeg, sada će izaći inspekcija rada, izvršiće se sveobuhvatna merenja u realnim uslovima i dok se ne utvrdi definitivni uzrok trovanja, verujem da inspekcija rada neće dozvoliti ponovno otvaranje fabrike - kazao je Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu.

Zvaničnih informacija o uzroku trovanja i dalje nema, ali kako nezvanično saznaju, sumnja se na lepak za itison koji je korišćen u jednom delu hale.

Kako je potvrdio direktor aleksinačke bolnice, do jutros se javilo 57 otrovanih radnika od kojih je četvoro zadržano na lečenju. Prethodne noći zbrinuta su sa istim simptomima 104 radnika.

BONUS VIDEO: PACIJENTI NAKON TROVANjA LEPKOM BIĆE PUŠTENI NA KUĆNO LEČENjE V.D.Direktor ZC Aleksinac za "Novosti"

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!