OBJAVILA I SLIKU SVOJE MRTVE KĆERKE: Porodilja M. M. optužila lekare u mitrovačkom porodilištu za akušersko nasilje i smrt bebe

S. KOSTIĆ

19. 01. 2024. u 11:35 >> 11:35

MLADA majka M. M. iz Šida, koja je u sredu sahranila bebu staru nekoliko dana, optužila je na "Fejsbuku" lekare Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za "akušersko nasilje", i pored detaljnog opisa toka porođaja na društvenoj mreži objavila i slike preminule devojčice. U bolnici tvrde da su za slučaj saznali sa društvenih mreža, ali da ga - ispituju.

ОБЈАВИЛА И СЛИКУ СВОЈЕ МРТВЕ КЋЕРКЕ: Породиља М. М. оптужила лекаре у митровачком породилишту за акушерско насиље и смрт бебе

Foto Fejsbuk

Ona je doktora M. M., koji ju je porodio, optužila da joj je tokom porođaja pretio da će "da je udari, smrska glavu, skakao joj po stomaku" i da je njenu molbu da joj uradi carski rez - odbio.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, u okviru koje je porodilište, kažu da su tek preko društvene mreže saznali za optužbe M. M., da ih niko od članova porodice nije obavestio, niti je došao da pita šta se desilo.

Slike doktora i preminule bebe juče su preplavile društvene mreže, iako krivica nije dokazana. Korisnici mreža delili su slike pomenutog ginekologa, nazivajući ga monstrumom, uz "zahteve" da mu se "oduzme licenca", "da se obesi u centru Sremske Mitrovice".

Foto Fejsbuk

Prvo se pojavila objava osobe koja se predstavila kao sestra porodilje, a kasnije se tokom dana na "Fejsbuku" oglasila i majka preminule devojčice. Ona je navela da se od uključenja indukcije videlo da nije mogla da se porodi prirodnim putem.

- Doktor odlučuje ipak da me porodi prirodnim putem, babice mu govore da se ne menja ništa i da mora da mi radi carski rez. ...Beba nikako da se spusti u karlicu, izmučenoj bez snage daju mi kiseonik kako bih mogla da dišem. Molim doktora da uradi carski rez, on ništa - navodi ova porodilja na društvenoj mreži.

Ona tvrdi da je beba mogla da udahne, a ne i da izdahne, pa je došlo do stvaranja mehurića na plućima koji su se širili i sprečavali rad pluća, što je dovelo do prestanka rada srca. I pored svih napora lekara, ženi su javili da je beba preminula.

Obaveštena inspekcija

MLADA majka tvrdi da je trudnoća redovno kontrolisana, a za smrt devojčice direktno optužuje doktora M. M. U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica kažu da se sprovodi unutrašnji nadzor povodom ovog nemilog događaja, obaveštena je zdravstvena inspekcija i da će po obavljenim postupcima javnost biti obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUSRET PATRIJARHA PAVLA SA BEOGRADSKIM BOEMOM: Uputio mu je reči koje se i danas pamte