SRBIJA DOČEKALA 2024: Program u Beogradu na vodi i na Trgu, veselje u Skadarliji, laserski spektakl na Petrovaradinu za pamćenje (FOTO/VIDEO)

Novosti online

31. 12. 2023. u 22:15 >> 00:04

ŠIROM Srbije uz brojne programe, vatromete i trubače, građani dočekuju Novu 2024. godinu.

СРБИЈА ДОЧЕКАЛА 2024: Програм у Београду на води и на Тргу, весеље у Скадарлији, ласерски спектакл на Петроварадину за памћење  (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Doček Nove 2024. godine u Beogradu na vodi počeo je malo posle 20.30 nastupom pop pevačice Sare Jo na velikoj pozornici kod Savskog mosta. Posetioci u sve većem broju pristižu na koncertni prostor gde ih očekuje nastup pop grupe Frajle, a od 23 sata na pozornici će zasvirati trubački sastav Dejan Petrović big bend, sa kojim će se ući u 2024. godinu.

Kako je najavljeno, u ponoć posetioce očekuje šestominutni vatromet i laserski spektakl koji će obasjati nebo iznad reke Save i mostova.

Veselo je i na Trgu republike, gde je uz kuvano vino i šumadijski program proslave Nove godine počeo je nešto posle 21.30, pred više hiljada građana, ali i stranih turista. Na binu je prva izašla Milica Todorović, a planirano je da nakon nje nastupi Anđela Ignjatović, kasnije će na bini zapevati i Sandra Prodanović, a mnogobrojnu publiku će zabavljati i orkestar Endžija Mavrića.

Vesele se Beograđani i gosti Beograda uz bogat meni i muziku na uvce u kafanama nadaleko poznate boemske Skadarlije. Lepo vreme ide na ruku građanima, centralne ulice su pune ljudi, a sve vesele i trubači koji se šetaju u centru.

Inače tokom predstojećeg novogodišnjeg i božićnog praznika u okviru „Beogradske zime” biti organizovano više od 50 događaja u srpskoj prestonici u kojima će moći da uživaju sve kategorije stanovništva Beograda.

Novogodišnji doček u Novom Sadu je na glavnoj bini večeras otvorio Tribute sastav ABBA Ring, simbolično u 20.23 časova, u znak sećanja na odlazeću 2023. godinu. Od 22 na binu će stati Buč Kesidi, a zatim sat vremena kasnije Ljubičice. Petnaest minuta pre ponoći na glavnu binu će kročiti Kiril Džajkovski. Na sceni broj 2, nastup počinje u 22 i to predstavljanje hrvatskog benda Elemental, a zatim pola sata pre Nove godine, dolaze čuveni Partibrejkersi.  Na bini broj 3 već od 21.30 nastupa Đ Dejan Milićević.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ovogodišnji doček spoj je vizuelnih i audio efekata, pre svega zahvaljujući Teslinoj galeriji. Teslina svetlosna galerija kroz igru zvuka i svetla, putem interaktivnih instalacija, dala je poseban ton otvaranju dočeka u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Vatromet u ponoć će izostati. Umesto toga, sat na Petrovaradinskoj tvrđavi biće obogaćen različitim audio-vizuelnim efektima, što je koncept i celog dočeka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!