UGOVORI ZA 100 MEDICINARA U KRUŠEVCU: Stalan posao kovid-herojima

S.BABOVIĆ

23. 12. 2023. u 07:30

VIŠE od 100 radnika, među njima i 15 lekara, primljeno je u stalni radni odnos u Opštoj bolnici Kruševac. Svi su lečili pacijente tokom pandemije kovida 19 rizikujući svoje živote. Jedan od njih je i Slavoljub Ćirković, laboratorijski tehničar.

УГОВОРИ ЗА 100 МЕДИЦИНАРА У КРУШЕВЦУ: Сталан посао ковид-херојима

S. Babović

- Radio sam u užičkoj bolnici do 2006, a potom sam se u Kruševcu udaljio od struke - kaže Ćirković. - Zahvaljujući ljudima iz bolnice, ponovo sam angažovan, u epidemiji. Dočekao sam stalni posao i poručujem mladima da posao poštuju, da uvek pomažu i pacijentima i zdravima.

Zaključak Vlade Srbije donet u novembru omogućio je da kruševačka bolnica popuni i deficitarna radna mesta, ali i da nagradi one koji su se nesebično angažovali u teškim danima zaraze.

- Svi su učestvovali u zbrinjavanju kovid pacijenata, a imali su ugovor na određeno vreme - kaže dr Vesna Stević Gajić, direktor Opšte bolnice. - Osim lekara, tu su bili i medicinske sestre i tehničari, vozači, tehnički radnici, a ima i u manjem broju administrativnih radnika.

Mnoge zaposlene rešenje o stalnom zaposlenju zadržalo je u Srbiji. Koliko je posao promenio planove za budućnost, govore sami lekari.

- Mnogo nam svima znači i zahvalni smo svima koji su prepoznali naš rad i trud - kaže dr Svetlana Đokić, koja je u bolnici radila od 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)