"HVALA VUČIĆU, RUKOVODSTVU I ZDRAVSTVENIM RADNICIMA" Poruka lekara iz Republike Srpske: Srbija uradila puno za građane RS (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2023. u 14:40

SRBIJA i Republika Srpska imaju dugogodišnju saradnju i odlične rezultate kada je reč o zajedničkom lečenju pacijenata - poruka je lekara iz Beograda i njihovih kolega iz Banjaluke, koji su posetili srpsku prestonicu.

ХВАЛА ВУЧИЋУ, РУКОВОДСТВУ И ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА Порука лекара из Републике Српске: Србија урадила пуно за грађане РС (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Došli smo u Beograd da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, rukovodstvu Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću, na svemu što su uradili za zdravstveni sistem Republike Srpske i stanovnike RS, a uradili su puno - kaže Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Đajić, koji predvodi delegaciju lekara iz Banjaluke, ističe da je mnogo toga urađeno kada je reč o donacijama, edukaciji zdravstvenih radnika, lečenju pacijenata.

- Moram da kažem da smo došli da izrazimo svoje poverenje u rukovodstvo Srbije, na čelu sa Vučićem, koji radi dobro i vodi Srbiju u dobrom smeru. Dobra i stabilna Srbija znači stabilnost i opstanak Republike Srpske. Jedno veliko hvala i svim kolegama koji su ovde sa svih klinika, sa kojima imamo izvanrednu saradnju i koji učestvuju u edukaciji naših zdravstvenih radnika - rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Vlado Đajić imao je poruku za naše građane:

- Imamo jednu poruku za građane Beograda, grada koji volimo, da dobro paze na sledećim izborima, da izaberu kvalifikovane, stručne, ozbiljne osobe, koje iza sebe imaju tim.

Ašanin: Izvanredna saradnja i rezultati na ponos

Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, kazao je da Klinički centar Banjaluka i Klinički centar Srbije imaju blizak, prijateljski i bratski odnos, a iznad svega izvanrednu dugogodišnju saradnju.

- Imamo rezultate na ponos koje smo postigli u zajedničkom lečenju brojnih pacijenata. Osim toga, imamo i zavidne rezultate po pitanju edukacije i usavršavanja lekara. Imamo razmenu lekara između dve bolnice, delimo naša znanja i naša iskustva - rekao je Ašanin.

Ističući da je ovo prvi sastanak sa velikim brojem saradnika i načelnika, Ašanin kaže da je dogovoreno da ovakvi sastanci budu nadalje redovni.

- Mi smo ustanove koje su se u međuvremenu mnogo osavremenile, podigli nivo struke na zavidan nivo, ali ima tu mnogo mogućnosti za unapređenje saradnje. Već smo dogovorili našu posetu u martu, aprilu mesecu iduće godine i redovno ćemo biti u kontaktu. Koliko je intenzivna saradnja između dve zdravstvene ustanove, govori podatak da mi u Kliničkom centru na bolničkom lečenju primimo i lečimo više od 1.110 pacijenata iz Republike Srpske. Mnogo smo srećni zbog ove posete – zaključuje Ašanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (40)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?