SRBIJI NEDOSTAJE 500 HRANITELJA: Ministarka Darija Kisić počela kampanju za hraniteljstvo u Miloševcu

Novosti online

28. 11. 2023. u 16:51

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić prisustvovala je u Centru za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac početku kampanje za hraniteljstvo za Podunavski upravni okrug. Cilj kampanje, prema njenim rečima, jeste da se građani motivišu i opredele za hraniteljstvo, pošto, prema trenutnim procenama, u Srbiji nedostaje oko 500 hraniteljskih porodica.

СРБИЈИ НЕДОСТАЈЕ 500 ХРАНИТЕЉА: Министарка Дарија Кисић почела кампању за хранитељство у Милошевцу

Ministarstvo za brigu o porodici


Centar za porodični smeštaj i usvojenje Miloševac je počeo sa radom pre 92 godine, kada su smeštena prva deca. Trenutno je u 116 hraniteljskih porodica koje su pod nadležnošću ovog centra smešteno 198 dece.
Ministarka je zahvalila na organizaciji skupa kojim je zvanično pokrenuta kampanja za ovaj deo Srbije, kao i na zalaganju i požrtvovanom radu da deci bez roditeljskog staranja obezbede maksimalnu podršku u najtežim trenucima u životu.

Ministarstvo za brigu o porodici

Porodica Maje Radanović


Ukazala je i da je njeno Ministarstvo kao jedan od prioriteta definisalo unapređenje zaštite dece bez roditeljskog staranja, posebno u oblasti hraniteljstva i usvojenja, i da u saradnji sa UNICEF-om radi na unapređivanju hraniteljstva, kao ključne mere porodično pravne zaštite dece bez roditeljskog staranja.

Kampanja za Podunavski upravni okrug pod nazivom „Nekome ste potrebni“, koju su na današnjem skupu podržali centri za socijalni rad Velike Plane, Smederevske Palanke i Smedereva, trajaće do marta 2024.

Ministarstvo za brigu o porodici

Početak kampanje "Nekome ste potrebni"

Ministarka Kisić je posetila i hraniteljsku porodicu Maje Radanović, u kojoj su trenutno smeštena tri deteta. Ova porodica, koja je i ranije imala decu na hraniteljstvu, primer je, kako je rečeno, prave brige o deci koja su bez roditeljskog staranja, jer im pruža ljubav, toplinu i osećaj porodičnog okruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)