OBLAČNO S KIŠOM I VETROM: Vremenska prognoza za utorak, 28. novembar

Novosti online

28. 11. 2023. u 01:00

U VEĆEM delu Srbije očekuje se oblačno i vetrovito vreme sa kišom. U brdsko-planinskim oblastima, a u Timočkoj Krajini i u nižim predelima očekuju se mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

ОБЛАЧНО С КИШОМ И ВЕТРОМ: Временска прогноза за уторак, 28. новембар

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

U košavskom području (naročito na jugu Banata) i na planinama duvaće jak i olujni vetar, naročito u prvom delu dana, u Beogradu sa udarima do oko 60 km/č, a na jugu Banata i od 85 do 100 km/č.

U prvom delu dana vetar umeren i jak, južni i jugozapadni, u košavskom području jak jugoistočni sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i na planinama.

Posle podne i uveče skretanje vetra na severozapadni. Najniža temperatura od minus pet stepeni Celzijusa na jugu i jugoistoku Srbije do sedam u Beogradu, a najviša u većini mesta od 6 do 11 stepeni, samo će u istočnoj Srbiji biti hladnije, do 2 stepena.

Vreme u Beogradu

U Beogradu oblačno s kišom i vetrovito.

U prvom delu dana će duvati košava (jak jugoistočni vetar), koja će posle podne biti u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura oko sedam stepeni, a najviša oko devet, posle podne i uveče u padu.

Vreme narednih dana

Prema izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, u sredu ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno sa slabim mešovitim padavinama: kišom i snegom. Posle podne postepeno razvedravanje.

U četvrtak ujutro mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo, a samo u Vojvodini ponegde s kišom.

Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama.

U petak nagli porast temperature, vetrovito i suvo - maksimalna temperatura od 14 do 22 stepena, a samo u Timočkoj Krajini hladnije, do pet stepeni.

Na planinama intenzivno topljenje snežnog pokrivača u kombinaciji sa jakim vetrom. U toku noći ka suboti jače naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama.

U subotu zahlađenje uz kratkotrajni prelazak kiše u sneg. Od nedelje do utorka suvo i prohladno.

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ -  Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024