"WINE VISION BY OPEN BALKAN": Beograd ponovo domaćin međunarodnog sajma vina, hrane i turizma od 16. do 19. novembra (FOTO)

Promo

17. 11. 2023. u 10:00

POD pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije, i Albanije, a u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ drugi međunarodni sajam vina, hrane i turizma „Wine Vision by Open Balkan” održaće se u Beogradu, u peridu od 16. do 19. novembra 2023. godine.

WINE VISION BY OPEN BALKAN: Београд поново домаћин међународног сајма вина, хране и туризма од 16. до 19. новембра (ФОТО)

Foto: Ivana Kovačević

Država Srbija, kao i Turistička organizacija Srbije uzeće učešće u ovom sajmu kao domaćin izlagač.

Prošlogodišnji sajam „Wine Vision by Open Balkan” bio je ponosni domaćin 350 vinarija, a isto je tokom tri dana trajanja obišlo preko 30.000 posetilaca.

Sajam će i ove godine ponovo još jednom ukrstiti vinske puteve celog Balkana, i okupiti najbolje proizvođače vina u regionu, ali i šire.

Foto: Ivana Kovačević

Turistička organizacija Srbije ima svoj štand u hali 3 zajedno sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Osim toga, u hali 5 "Food Vision" na Beogradskom sajmu, Turistička organizacija Srbije ima štand gde se predstavlja srpska hrana u saradnji sa ostalnim lokalnim turističkim organizacijama.

Foto: Ivana Kovačević

Kako je najavljeno, ove godine je osmišljen još bogatiji program za sve ljubitelje dobrog vina, goste, ali i izlagače.

Među njima su degustacija vina, takmičenje vina „Wine Trophy by Open Balkan”, majstorski kursevi, diskusije o potencijalima vinske industrije na Balkanu, mogućnosti za povećanje učešća na svetskim tržištima, kao i „B2B” sastanke na kojima će izlagači dobiti priliku da unaprede, ali i prošire svoje poslovanje.

Ovim povodom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će na predstojećem festivalu vina „Wine Vision by Open Balkan” koji će biti održan u Beogradu učestvovati predstavnici najmoćnijih francuskih vinarija.

Foto: Ivana Kovačević

- O tome sam sa svim ljudima iz regiona razgovarao. I sa predstavnicima francuskih kompanija. Neke od najmoćnijih francuskih vinarija će doći u Beograd na "Wine vision". Pozivam sve ljude u Srbiji da dođu na sajam. Biće veličanstveno i divno. To će biti de fakto treći ili četvrti sajam vina po veličini u celoj Evropi. Dakle, svakako, Vinitaly, Dizeldorf i nisam siguran da postoji još jedan koji bi mogao da bude jači od ovoga - rekao je Vučić prilikom posete Parizu.

Sajam će kao i do sada imati izložbeni i prodajni karakter.

Posetioci će moći da kupe odabrana vina i razgovaraju sa vlasnicima vinarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (49)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!