TOPLINA SE VRAĆA SRBIJI: Danas će vreme biti promenljivo oblačno, ali znatno drugačije nego juče

Novosti online

19. 10. 2023. u 01:00

VREME u Srbiji danas osetno toplije i vetrovito.

ТОПЛИНА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ: Данас ће време бити променљиво облачно, али знатно другачије него јуче

Foto D. Milovanović

Tokom dana promenljivo oblačno, tek ponegde uz mogućnost slabe kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni koji će u brdsko-planinskim predelima po podne biti i jak, povremeno sa olujnim udarima, dok će na jugu Banata duvati umeren i jak jugoistočni vetar.

Najniža temperatura od 4 do 11 stepeni, najviša dnevna od 20 do 26 stepeni, u Negotinskoj Krajini malo hladnije, oko 18 stepeni.

Vreme u Beogradu

U Beogradu promenljivo oblačno, osetno toplije i vetrovito. Vetar umeren, povremeno jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 11 stepeni, najviša dnevna oko 24 stepena.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu biće vetrovito i još toplije, pa se ponegde očekuje oko ili malo iznad 30 stepeni. Duvaće umeren i jak južni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare.

U subotu se očekuje naoblačenje, mestimično s kišom i pljuskovima, ponegde i grmljavinom, kao i postepenim padom temperature koji će pre podne i sredinom dana zahvatiti zapadnu polovinu zemlje, a uveče će se proširiti i na ostale predele Srbije.

Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu Srbije. Od nedelje promenljivo i svežije, ali i dalje toplo za ovaj period godine, tek ponegde sa slabom kišom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona