GUCATI NA SLOBODI, A HARADINAJ OSTAJE U ZATVORU: U pritvoru pravio probleme i dobijao kazne

S. J. M.

17. 10. 2023. u 14:00

PREDSEDNICA Specijalnog suda Kosova Ekatarina Trendafilova za sada je odbila mogućnost da Nasima Haradinaja potpredsednika Udruženja veterana takozvane OVK pusti na uslovnu slobodu nakon dve trećine izdržane kazne, ali će nastaviti da razmatra tu mogućnost.

ГУЦАТИ НА СЛОБОДИ, А ХАРАДИНАЈ ОСТАЈЕ У ЗАТВОРУ: У притвору правио проблеме и добијао казне

Foto: Printskrin

Kako su naveli iz suda ona je dobila izveštaj od sekretara suda Fidelme Donlon o vladanju Haradinaja tokom boravka u pritvoru. Kako je Trendafilova objasnila Haradinaju su u pritvorskom objektu izricane disciplinske mere.

- On jeste napravio izvestan pomak ka rehabilitaciji, ali on nije dovoljan - navela je predsednica suda.

Ona je naložila sekretaru da u određenom roku podnese novi izveštaj

o daljem vladanju Haradinaja u pritvoru, kako bi se donela odluka o eventualnoj izmeni kazne.
Sudija Trendafilova je navela da su krivična dela za koja je Haradinaj osuđen neosporno teška, imajući u vidu zastrašujući efekat koji je otkrivanje poverljivih informacija imalo u odnosu na svedoke i da postoji niz faktora koji govore u prilog izmeni kazne. Istakla je da je Haradinaj na usmenoj raspravi izrazio kajanje i pokazao rešenost da se ubuduće uzdrži od svih radnji koje bi mogle predstavljati krivična dela protiv pravosuđa.

Istog dana predsednica suda je donela odluku da se Hisni Gucati, koji je sa Haradinajem zajedno osuđen na po četiri godine i tri mecesa zatvora pusti na uslovnu slobodu. Oni su osuđeni jer su obelodanili tajna dokumenta specijalizovanog tužilaštva i identitete zaštićenih svedoka. Te materijale na hiljade stranica delili su medijima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)