MAGNETNE REZONANCE, MAMOGRAFI, ULTRAZVUČNI APARATI OD SOMBORA DO VRANJA: Detaljan spisak ustanova koje dobijaju savremene aparate (MAPA)

Novosti online

13. 10. 2023. u 21:00

VELIKI broj savremenih medicinskih aparata biće obezbeđen zdravstvenim ustanovama u gradovima i opštinama širom Srbije, kako bi se smanjile liste čekanja i sačuvali životi ljudi, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

МАГНЕТНЕ РЕЗОНАНЦЕ, МАМОГРАФИ, УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТИ ОД СОМБОРА ДО ВРАЊА: Детаљан списак установа које добијају савремене апарате (МАПА)

Foto: Printskrin TV Prva

Magnetne rezonance, mamografi, ultrazvučni aparati stići će u narednih par meseci u mnoge zdravstvene ustanove. Gradska bolnica Leskovac već je dobila mamograf, a predsednik Vučić je najavio da će savremeni aparati stići u brojne ustanove širom naše zemlje.

- Užice će dobiti dve magnetne rezonance jer su tamo najveći redovi i čekanja. Niš, Pirot, Kladovo... Insistirali smo na zapadu, istoku i jugu Srbije. U Vojvodini stižu u Vršac, Novi Sad, Sombor - rekao je Vučić, gostujući na TV Prva.

Foto Tanjug

U prvoj isporuci, čija je vrednost 1,89 milijardi dinara, već 30. novembra, magnetne rezonance stižu u UKC Niš i Kragujevac, KBC Zvezdara, šabačku, čačansku i pirotsku bolnicu, kao i u zdravstvene centre Valjevo, Užice i Kladovo. U martu naredne godine magnetne rezonance dobiće zdravstvene ustanove u Smederevu, Boru, Zaječaru, Užicu, Vranju, Somboru, Vršcu, Požarevcu, Loznici, Prokuplju, kao i UKC Srbije i UKC Novi Sad.

Ultrazvučni aparati, čija je ukupna vrednost 123 miliona dinara, biće isporučeni bolnici Sveti Sava u Beogradu, a dobiće ih i Novi Pazar, Niš, Čačak, Knjaževac, Zaječar, Valjevo, Užice, Kragujevac, Petrovac na Mlavi, kao i beogradske opštine Savski venac, Zemun, Grocka, Stari grad i Zvezdara.

Foto: D. Milovanović

Predsednik Vučić najavio je da će biti podeljeno 18 mamografa, koji vrede 390 miliona dinara. Aparati će biti isporučeni u novembru i decembru, a biće dodeljeni zdravstvenim ustanovama u Kladovu, Negotinu, Babušnici, Prokuplju, Sokobanji, Pirotu, Nišu, Vladičinom Hanu, Kuršumliji, Kruševcu, Požarevcu, Obrenovcu, Vlasotincu, Majdanpeku, Domu zdravlja u Kragujevcu, beogradskim opštinama Surčin i Vračar.

Foto: D. Milovanović

"Moramo da zaštitimo naše majke i sestre"

- Moramo da zaštitimo naše majke, žene, sestre. Pre neki dan smo u Barajevu mobilnim mamografom radili pregled, a kod pet žena su otkriveni problemi, ali na vreme i mnogo sam srećan zbog toga - istakao je Vučić.

Predsednik poručuje da je "život važniji od svega".

- Ulagali smo u puteve, pruge, škole i bolnice, ali važnije od svega morali smo i moraćemo više da brinemo o ljudima, o njihovim životima i da mnogo, mnogo brže radimo. Zdravlje i život preči su od svega - zaključio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!