JAPANCI ČITAJU I ĆIRILICU KADA PIŠE PIKSI: U našoj ambasadi u Tokiju na vidnom mestu dres Srbije, poklon selektora Dragana Stojkovića

S.S.R.

11. 10. 2023. u 21:05

U Ambasadi Srbije u Japanu, u Tokiju, na vidljivom mestu, nalazi se dres reprezentacije Srbije koji je našem diplomatskom predstavništvu nedavno poklonio selektor državnog tima Dragan Stojković Piksi. Dres je posebno zanimljiv Japancima koji dolaze u goste našim diplomatama jer Piksija, posle dugog staža kao igrača, ali i trenera Nagoje, tretiraju kao svog.

ЈАПАНЦИ ЧИТАЈУ И ЋИРИЛИЦУ КАДА ПИШЕ ПИКСИ: У нашој амбасади у Токију на видном месту дрес Србије, поклон селектора Драгана Стојковића

Ambasada Srbije u Japanu


- Kakva čast! Selektor naše fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi poklonio nam je potpisani dres! „Ambasadi Srbije u Japanu, Stojković Piksi 12. septembar 2023 - objavljeno je na Tviter nalogu naše ambasade. 

Japanci ovaj potpis čitaju iako je pisan ćirilicom. 

Nekadašnja ulica Tošin u Nagoji zove se Piksijeva ulica od 2011. godine kao izraz zahvalnosti građana Nagoje na mestu gde je proslavljena prva titula. Ovde se nalaze i tragovi Piksijevih stopala. Jedna tribina i ulaz broj 10 na stadion nose njegovo ime,jer je celu karijeru nosio taj broj na dresu. Po njemu je Tojota napravila i specijalni modela automobila "Pixis", koji je bio proizveden u 60.000 primeraka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)