PRIORITET EFIKASNA BORBA PROTIV KORUPCIJE: Sastanak direktora agencije Damnjanovića i ambasadora Žiofrea

Novosti online

27. 09. 2023. u 19:16

DIREKTOR Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović sastao se danas sa ambasadorom i šefom Delegacije EU u Srbiji Nj. E. Emanuelom Žiofreom.

ПРИОРИТЕТ ЕФИКАСНА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Састанак директора агенције Дамњановића и амбасадора Жиофреа

Foto: Novosti

Tom prilikom, razgovarali su o rezultatima rada Agencije, kao i o izazovima i preprekama u svakodnevnom radu. Posebna pažnja bila je posvećena izmeni Zakona o sprečavanju korupcije, ulozi Agencije u procesu izrade nove Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije i pratećeg Akcionog plana za period 2023-2024. godine, kao i nadzoru nad sprovođenjem strateških dokumenata u oblasti korupcije.

Takođe, teme razgovora direktora Damnjanovića i ambasadora Nj.E. Žiofrea bile su i aktivnosti koje će Agencija sprovesti u narednom periodu, a koje su pored ostalog, neophodne i za usklađivanje sa međunarodnim preporukama Grupe država protiv korupcije Saveta Evrope (GRECO) u Petom krugu evaluacije.

Nj. E. Žiofre je istakao da su efikasna prevencija i borba protiv korupcije prioritet za EU ​​i ključni aspekt pregovora Srbije da postane članica EU, i u tom pogledu izrazio je opredeljenost Delegacije EU  da podrži Agenciju  u oblastima u kojima je to potrebno. Saglasili su se da je, u procesu pregovora za članstvo Republike Srbije u Evropskoj uniji, neophodno dalje sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

BONUS VIDEO: BILBORDI PODRŠKE SRBIMA U MOSKVI - Jedna boja, jedna vera, jedna krv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?