VODI SE KAMPANJA PRED POPIS STANOVNIŠTVA: Analitičar Predrag Rajić o crnogorskoj političkoj sceni (VIDEO)

J. S.

24. 09. 2023. u 10:10

POSLE poraza Demokratske partije socijalista 2020. godine, Crna Gora je duboko fragmentirana i taj proces će se i u budućnosti nastaviti.Jakov Milatović, novoizabrani predsednik Crne Gore, dao je mandat za sastavljanje nove vlade Milojku Spajiću a rok za formiranje vlade ističe početkom novembra.– napominje analitičar Predrag Rajić.

ВОДИ СЕ КАМПАЊА ПРЕД ПОПИС СТАНОВНИШТВА: Аналитичар Предраг Рајић о црногорској политичкој сцени (ВИДЕО)

KCNS

On prognozira dugu i turbulentnu jesen na političkoj sceni susedne Crne Gore, ne samo zbog formiranja nove vlade već i zbog održavanja popisa stanovništva koje čeka građane ove zemlje.

Za svaku drugu državu popis stanovništva bi predstavljao samo jednu birokratsku aktivnost ali u Crnoj Gori nije tako, vodi se kampanja pred popis – na društvenim mrežama pogotovo -  a ona za cilj ima da građane koji se lome i imaju dvojni identitet opredeli da pređu na jednu stranu.

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića „Politička scena u Crnoj Gori nakon vanrednih parlamentarnih izbora 2023.godine“ može se  pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)