LESKOVAC DOBIJA MAMOGRAF, USKORO JOŠ PET APARATA Brnabićeva: Vlada oformila radnu grupu, cilj je da smanjimo liste čekanja

Novosti online

20. 09. 2023. u 10:50

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Opšta bolnica u Leskovcu dobiti mamograf do kraja godine, kao i da je raspisana javna nabavka za još pet mamografa.

ЛЕСКОВАЦ ДОБИЈА МАМОГРАФ, УСКОРО ЈОШ ПЕТ АПАРАТА Брнабићева: Влада оформила радну групу, циљ је да смањимо листе чекања

Foto: I.M.

Ona je gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije rekla da je Vlada prošle nedelje oformila radnu grupu koja će imati važan zadatak u okviru poboljšanja zdravstvene zaštite u Srbiji. 

- Prošle nedelje smo napravili radnu grupu na Vladi, kako bismo popisali stanje medicinske opreme u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Želimo da drastično smanjimo liste čekanja, to je visoko na našoj listi prioriteta i za to su nam potrebne nove magnetne rezonance. Poseban akcenat je na mamografima, zbog zaštite zdravlja svih žena. Raspisali smo nabavku za 6 mamografa. Prvi ide u Opštu bolnicu u Leskovcu i isporučićemo ga do kraja godine. Mamografi idu i u Majdanpek, Požarevac, Obrenovac, Vladimirce i zdravstveni centar Kruševac - navela je ona.

- Predsednik Aleksandar Vučić je još 2018. godine najavio projekat „milijardu evra u zdravstvo u Srbiji. Od tada mi smo završili mnogo toga, na primer bolnicu u Pančevu, Kliničko-bolnički centar Zemun i mnoge druge zdravstvene centre. Klinika Dedinje II je u oblasti kardiovaskularne hirurgije, danas jedna od najboljih klinika u Evropi - rekla je Brnabić.

- Što se tiče kritika od strane bivšeg režima da Leskovac tek sada dobija mamograf, lepo ih je pitao predsednik da li je mamograf u Leskovcu postojao tu, pa ga je neko odneo, ukrao? Ne, nije. Imali ste gospodo dovoljno vremena da ga obezbedite, ali niste. Ne možete sve odjednom da obnovite, trudimo se, radimo i bitno je da će Leskovac dobiti mamograf - poručila je premijerka.

BONUS VIDEO:

SELFI SA PREDSEDNIKOM: Najlepše slike iz Niša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave