MALOJ HELENI POTREBNA POMOĆ DA POBEDI TEŠKU BOLEST: Humanitarni turnir zaboravljenih dečjih igara u Temerinu

Lj.P.

06. 09. 2023. u 10:32

ZABORAVLjENE dečje igre poput preskakanja lastiša, skakanja u džaku, nadvlačenja konopca i drugih, organizovaće se 16. septembra od 11 do 14 časova na Antero salašu na Bečejskom putu 194 u Temerinu, a cilj je da se pomogne jednoipogodišnjoj Novosađanki Heleni Varga, oboleloj od zloćudnog tumora grudnog koša.

МАЛОЈ ХЕЛЕНИ ПОТРЕБНА ПОМОЋ ДА ПОБЕДИ ТЕШКУ БОЛЕСТ: Хуманитарни турнир заборављених дечјих игара у Темерину

FOTO: Fondacija Budi human

Ulaz se neće naplaćivati, a posetioci će moći da daju dobrovoljni prilog u skladu sa svojim mogućnostima, za lečenje male Helene. Organizatori poručuju da će za mališane od sponzora biti obezbeđeno osveženje, sokovi i ketering, i da će o deci brinuti vaspitačice.

Svi koji žele da učestvuju na ovom svojevrsnom humanitarnom turniru i pomognu maloj Novosađanki, mogu se prijaviti do 14. septembra pozivom na broj 069/285-1900.

Helena je drugo dete iz trudnoće urednog toka, rođene prirodnim putem u terminu. Bila je zdrava i vesela devojčica, igrala se sa svojom starijom sestrom, išla u jaslice i uživala u detinjstvu. Napredovala je kao svako drugo dete, sve do 16. meseca njenog života, kada je u roku od četiri dana izgubila sposobnost hoda.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, ubrzo je urađen MR pregled endokranijuma i torakalnog segmenta kičmenog stuba kojim je utvrđeno da ima masivni zloćudni tumor u grudnom košu između srca i pluća, koji je već napredovao do kičme i pritiskao kičmeni stub. Zahvaljujući brzom reagovanju lekara na Institutu, Helena je hitno operisana i uspešno joj je odstranjen deo tumora koji se nalazio u blizini kičmenog stuba, sa maksimalnom redukcijom tumorske mase iz spinalnog kanala čime joj je očuvana sposobnost hoda.

Nakon rezultata histološkog nalaza, ustanovljena je dijagnoza: zloćudni tumor grudnog koša (C76.1 Neoplasma malignum thracis) neuroblastom, loše diferentovan tip. Po okončanju dijagnostičkih procedura započeta je hemioterapija u cilju smanjenja tumora. Do sada je primila četiri ciklusa, a nakon MR pregleda doneće se odluka o daljem toku lečenja.

Helenu čeka još jedna teška operacija grudnog koša u inostranstvu, kako bi se u što većem delu odstranio primarni tumor, a nakon operacije i hemioterapije, zračenja, transplatacija koštane srži i imunoterapija, sve u zavisnosti od stanja i progresije neuroblastoma zbog čega je neophodna pomoć pomoć svih ljudi dobre volje kako bi se u što kraćem roku prikupio potreban iznos za lečenje.

Sredstva su potrebna za bolničko lečenje, hemioterapije, radioterapije, imunoterapije, transplataciju koštane srži, specijalističke preglede i dijagnostiku, medikamente, putne troškove i smeštaj u toku lečenja kao i za redovne kontrole nakon završenog lečenja.

Heleni se može pomoći slanjem SMS poruke 1550 na 3030 Fondacija „Budi human“;

uplatom na dinarski račun:160-000001725557-74, devizni račun:160-60000017263448-29 IBAN:RS35160600000172634829

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)