MOMIROVIĆ: Vandalski čin u Subotici je akt uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije

Novosti online

04. 09. 2023. u 14:59

U ime Vlade Republike Srbije želim da osudim ovaj vandalski čin i akt pre svega uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom obilaska uništenog natpisa sa imenom „Subotica“ na mađarskom jeziku, kod bikovačkog kružnog toka na južnom prilasku gradu, a nakon sastanka sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem.

МОМИРОВИЋ: Вандалски чин у Суботици је акт уперен против безбедности и интереса Републике Србије

Foto: Ministarstvo

- Ovakav čin je potpuno neprihvatljiv i ne sme da se toleriše. Ja sam siguran da će svi građani Subotice i svi građani Srbije ovo prevazići. Mogao bih zaista dugo da pričam o tome koliko je Mađarska podržala Srbiju u prethodnom periodu kada su u pitanju naši interesi na Kosovu i Metohiji ili Bosni i Hercegovini. Mogao bih da pričam i o velikom broju investicija, brzoj pruzi Segedin‒Subotica, o rastu ekonomskih veza naše dve države, ali ovde čak nije ni to u pitanju. U pitanju su građani Republike Srbije, u pitanju su podjednako Srbi i Mađari, naša zajednička budućnost. Mnogo smo uradili u prethodnim godinama na inkluziji manjina u našoj zemlji i ovakve stvari ne smeju da bacaju senku na intencije Vlade Republike Srbije kada pričamo o jedinstvu svih građana na celoj teritoriji naše države - rekao je ministar Tomislav Momirović.

Foto: Ministarstvo

- Ovom prilikom osuđujem najoštrije čin vandalizma. To je čin kojim počionici žele da naruše istorijske odnose Srba i Mađara i apelujem ovom prilikom na sve građane Subotice da ne nasedaju na te provokacije - istakao je ovom prilikom gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Foto: Ministarstvo

Ministar trgovine Tomislav Momirović je u nastavku dana u Subotici održao sastanak i sa Balintom Pastorom, predsednikom Skupštine grada Subotice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana