KLASIKA SE VRATILA U DOMOVE KULTURE: Karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike” obišao pola Srbije

Promo

14. 08. 2023. u 16:00

FONDACIJA Mozzart podržala jedinstveni humanitarni muzički projekat, sledeća stanica Vrnjačka Banja.

КЛАСИКА СЕ ВРАТИЛА У ДОМОВЕ КУЛТУРЕ: Караван „Са Mozzartом на крилима музике” обишао пола Србије

Foto: Promo

Humanitarni muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ započeo je svoj let kroz Srbiju početkom godine spektakularnim koncertom na Kolarcu, a u klavirskim kompozicijama u izvedbi pijaniste Stefana Đokovića publika je zatim uživala u Loznici, Nišu, Valjevu, Kragujevcu, Čačku i Požarevcu. Muzički karavan u saradnji sa Fondacijom Mozzart na jedan poseban način pomoaže rad kulturnih ustanova jer se kompletan prihod od ulaznica donira za obnovu domova kulture u kojima se koncerti održavaju.

https://www.instagram.com/p/CvsKG4ytUtN/

Serija humanitarnih koncerata krenula je iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, potom se karavan zaputio u Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici. Premala je bila sala Niškog Simfonijskog orkestra da primi sve poklonike klasične muzike koji su došli da uživaju u sjajnom koncertu Đokovića kojem se na sceni pridružila primadona Jadranka Jovanović. Karavan je stigao i u kulturne centre u Valjevu i Čačku gde je publika uživala u kompozicijama Šuberta, Šopena i Lista koje Stefan izvodi na svakom koncertu, kao i publika u Kragujevcu i Požarevcu.

Foto: Promo

- Klasična muzika nije na zavidnom nivou u našoj zemlji i nadam se da je ovaj projekat uticao pozitivno, da popularizujemo klasičnu muziku u celoj Srbiji. Moje mišljenje je da manje sredine vape za kulturnim sadržajem jer sve se nekako održava u većim gradovima, a to dokazuje i broj gostiju na koncertima širom Srbije - istakao je pijanista Stefan Đoković.

Muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ podržava rad kulturnih ustanova, a gradovi u kojima se koncerti održavaju pokrivaju svaki deo naše zemlje od severa do juga, istoka i zapada. Projekat se sprovodi samo sa jedni ciljem, a to je da se kultura vrati u svoj dom – domove kulture, a celokupan prihod od prodaje karata namenjen je unapređenju centara i domova kulture u kojima se koncerti održavaju. Naredni koncert zakazak je za 15. avgust u Vrnjačkoj Banji a potom su u planu Kraljevo, Zaječar, Subotica, Priboj i Novi Sad.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)