DA LI SRBIJI PRETE POPLAVE? Oprez naredna dva dana, rastu vodostaji

Novosti Onlajn

05. 08. 2023. u 17:06

SRBIJU je pogodilo snažno nevreme, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je još jedno upozorenje.

ДА ЛИ СРБИЈИ ПРЕТЕ ПОПЛАВЕ? Опрез наредна два дана, расту водостаји

Foto: N. Živanović

Upozorenje se odnosi na naredna dva dana, 06. i 07. avgust.

- Na Brzavi i na Neri tokom 06/07. avgusta vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja granica redovne odbrane od poplava. Na slivovima Mlave, Peka, Crnog Timoka, Jasenice, Kubršnice, Lepenice, Resave, Belice i Crnice tokom 06/07. avgusta moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka, kao i urbane poplave - upozorava RHMZ.

Podsetimo, jutros je Republički hidrometeorološki zavod najavio da se jak oblačni sistem koji na području juga Italije, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj uslovljava kišu i jake pljuskove sa grmljavinom premešta ka području zapadne Srbije, a zatim će se u drugom delu dana preko naše zemlje premeštati dalje na istok Balkana.

BONUS VIDEO: POPLAVLjENE ULICE NOVOG BEOGRADA - Ovako izgleda prestonica nakon kiše

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!