MINISTARSTVO ODBRANE: Novici Antiću prestala profesionalna vojna služba presudom Višeg vojnog disciplinskog suda

Novosti online

05. 08. 2023. u 14:01

MINISTARSTVO odbrane dalo je saopštenje povodom prestanka profesionalne vojne službe predsednika Vojnog sindikata Novice Antića. Saopštenje prenosimo u celosti.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Новици Антићу престала професионална војна служба пресудом Вишег војног дисциплинског суда

Foto: Ministarstvo odbrane

Povodom napisa u pojedinim medijima u kojima se insinuira o navodnim razlozima za prestanak profesionalne vojne službe predsednika Vojnog sindikata Novice Antića, a radi istinitog informisanja javnosti ističemo da je presudom Upravnog suda, Odeljenja u Kragujevcu, u celosti potvrđena drugostepena presuda Višeg vojnog disciplinskog suda kojom je Antiću izrečena disciplinska kazna „gubitak čina“, a koja u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije znači i prestanak službe u Vojsci Srbije.

Antić je oglašen krivim zbog disciplinskih prestupa „učestvovanje u protivpravnim sindikalnim aktivnostima“ iz člana 149. tačka 27 Zakona o Vojsci Srbije, u produženom trajanju, i „povreda načela nepristrasnosti ili političke neutralnosti“ iz člana 149. tačka 26 Zakona o Vojsci Srbije, u produženom trajanju.

Samim tim, insinuacije koje u pojedinim medijskim napisima dovode u vezu prestanak vojne službe Novice Antića i nedavne njegove nastupe u medijima u vezi sa stanjem u vojsci tendenciozno su stavljene u kontekst koji ne odgovara istini, a sve u cilju dovođenja javnosti u zabludu i stvaranja iskrivljene slike o stvarnim razlozima.

U celokupnom postupku u potpunosti je ispoštovana kompletna procedura u skladu s presudama Višeg vojnog disciplinskog suda i Upravnog suda Republike Srbije.

Sramno je da se na današnji dan, kada Srbija obeležava Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“, Novica Antić bavi politikanstvom i samopromocijom, saziva konferenciju za medije i napada predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i Vojsku Srbije u jednom od najtužnijih dana za sve Srbe.

Podsećamo da je od 2012. godine, kada je Ministarstvo odbrane preuzeo sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, zaustavljeno urušavanje Vojske Srbije i da je danas ona najjača oružana sila u regionu.

Stalnim ulaganjem države naša vojska je opremljena i modernizovana savremenim naoružanjem i vojnom opremom, a materijalni položaj njenih pripadnika kontinuirano se poboljšava.

Današnji vojnik spreman je i obučen da koristi novo i modernizovano naoružanje i vojnu opremu i svedok je velikih ulaganja države u dalje opremanje i podizanje životnog standarda.

To jedino ne vide predstavnici Vojnog sindikata Srbije koji umesto sindikalnih pitanja u fokus svog delovanja stavljaju političku promociju pojedinih predstavnika sindikata kroz neprestanu zloupotrebu sindikata za ličnu promociju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave