ŠEF SRPSKIH VATROGASACA SE JAVIO IZ VATRENE STIHIJE U GRČKOJ: Otkrio kakvo je trenutno stanje u mestu gde se požari danima ne smiruju

Novosti online

27. 07. 2023. u 18:29

ŠEF srpskog spasilačkog tima David Vidović kaže da se 38 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila nalazi na teritoriji grada Volosa u mestu Nea Ankijilos.

ШЕФ СРПСКИХ ВАТРОГАСАЦА СЕ ЈАВИО ИЗ ВАТРЕНЕ СТИХИЈЕ У ГРЧКОЈ: Открио какво је тренутно стање у месту где се пожари данима не смирују

Foto: Printskrin/RTS

- Radimo na zaštiti stanovništva i objekata od šumskih požara. Svi smo zdravi, nepovređeni i dalje nastavljamo da se borimo sa vatrenom stihijom - poručuje Vidović.

Danas je u ovom naselju eksplodiralo skladište municije.

Podsećamo, na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio je vatrogasno-spasilački tim od 36 pripadnika sa 14 vatrogasnih vozila i dve prikolice, kao i dva pripadnika medicinskog osoblja sa jednim sanitetskim vozilom, kako bi pružili pomoć svojim kolegama i grčkom narodu u gašenju velikih požara.

BONUS VIDEO: SRPSKI VATROGASCI SE UPUTILI KA VOLOSU - Biće angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona