NE MORATE IĆI NA ISLAND DA VIDITE OVAJ FEMONEN : Malo čudo prirode nalazi se nadomak Kopaonika

S.BABOVIĆ

17. 07. 2023. u 16:37

DA bi se video pravi gejzir ne mora se na Island, jer se jedan vrlo retkih prirodnih fenomena u Srbiji, nalazi kod Brusa.

НЕ МОРАТЕ ИЋИ НА ИСЛАНД ДА ВИДИТЕ ОВАЈ ФЕМОНЕН : Мало чудо природе налази се надомак Копаоника

Foto:Turistička organizacija Brus

Tačna lokacija je na obroncima Kopaonika, nadomak Brzeća i lokaliteta koji je poznat kao Metođe. Posetu gejziru preporučuju i u Turističkoj organizaciji opštine Brus.

- Gejziri su impresivni prirodni fenomeni koji privlače mnoge posetioce zbog svoje lepote i spektakularnih izbijanja navode u TOOB. - Njihova lepota nije samo u vizuelnom doživljaju, već i u samom čudu prirode koje nam pružaju. Jedinstvena kombinacija elemenata čini gejzire jednim od najfascinantnijih prirodnih fenomena, koje možemo posmatrati.

Kopaonički gejzir okružen je gustom listopadnom šumom. I priroda u okolini ovog fenomena bila je izdašna. Nedaleko od gejzira nalazi se i jedinstveno arheološko nalazište, koje istražuju stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljevo.

Arheolozi su prošle godine ovde pronašli i antičko rudarsko okno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu