MAJKA MALE MINJE SREĆNA ZBOG VUČIĆEVE NAJAVE: Ovo je možda u najlepša vest koju sam čula poslednjih godina

Novosti online

14. 07. 2023. u 10:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je na TV Pink da je doneta odluka da se svakom detetu na rođenju radi test za spinalnu mišićnu atrofiju.

МАЈКА МАЛЕ МИЊЕ СРЕЋНА ЗБОГ ВУЧИЋЕВЕ НАЈАВЕ: Ово је можда у најлепша вест коју сам чула последњих година

FOTO: Privatna arhiva

- Mi ćemo ove godine, od današnjeg dana do kraja godine, za retke bolesti i za lečenje retnih bolesti i lečenje u inostranstvu uložiti 30 novih miliona evra - rekao je on.

Prošle godine se čitava Srbija angažovala da pomogne maloj Minji Matić, organizujući brojne akcije i manifestacije sa ciljem da se sakupi skoro dva i po miliona dolara za njeno lečenje u Americi. Mala Minja se sada u potpunosti oporavila.

- Za našu decu je najznačajnija informacija da će imati finansijskih sredstava za lečenje u inostranstvu i za taj lek koji je porodicama nedostižan kada njihovo dete dobije dijagnozu SMA ili neke druge retke, progresivne bolesti. Tokom naše borbe da prikupimo sredstva bilo je potrebno četiri meseca da Minji obezbedimo lek, a za isti se borilo i tri druge porodice. Takve borbe su teške, porodice prolaze kroz strah i očaj jer je svaki dan važan i nosi rizik za ta mala bića.  Izuzetno me raduje informacija da će svako dete po rođenju biti testirano na SMA, kao i da će na godišnjem nivou biti odvojeno  trideset miliona evra za njihovo lečenje u inostranstvu. Pozdravljam odluku države da stane iza svoje dece, ovo je možda u najlepša vest koju sam čula poslednjih godina - poručuje Minjina majka Živka.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (56)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!