AKO IMATE NEKI PROBLEM DOK STE NA MORU, POZOVITE OVE BROJEVE: Srpski policajci na raspolaganju 24 časa građanima na crnogorskom primorju

Novosti online

10. 07. 2023. u 14:00

UKOLIKO se odlučite da godišnji odmor provedete na crnogorskom primorju, o vašoj bezbednosti zajedno sa kolegama iz Crne Gore tokom letnje turističke sezone brinuće i srpski policajci, koji će vam biti na raspolaganju 24 sata ako vas zadesi neki problem, podsećaju iz MUP-a.

АКО ИМАТЕ НЕКИ ПРОБЛЕМ ДОК СТЕ НА МОРУ, ПОЗОВИТЕ ОВЕ БРОЈЕВЕ: Српски полицајци на располагању 24 часа грађанима на црногорском приморју

Foto: MUP

Srpskim policajcima opšte nadležnosti i kriminalističke policije naši građani mogu se obratiti na telefone: kriminalističkom policajcu u Baru +38166/8782-843, Budvi +38166/8782-845, Herceg Novom +38166/8782-848, kao i uniformisanom policijskom službeniku u Baru +38166/8782-844, Budvi +38166/8782-847 i Herceg Novom +38166/8782-850.

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Željko Kozarev kaže da je ovaj vid saradnje koja se sprovodi već 13 godina, postao tradicija i da se pokazalo da je od pomoći našim građanima koji turistički borave u Crnoj Gori.  

- Patrolnu delatnost u mešovitim patrolama tokom turističke sezone započeli smo 1. jula i naši pripadnici nalaze se u Baru, Budvi i Herceg Novom. Naši državljani koji borave u Crnoj Gori, turistički ili po nekom drugom osnovu, mogu se obratiti u svakom momentu na telefone čiji je broj dostupan 24 sata. Tu smo da pomognemo, da im pružimo dodatnu sigurnost i da im omogućimo da efikasno i brzo reše problem - objasnio je Kozarev.

On je apelovao na naše državljane da se pridržavaju propisa i zakona zemlje u kojoj borave.

Pripadnik Uprave policije Crne Gore Milan Kaljević, koji radi zajedno sa našim policajcima u Budvi, ističe da je saradnja srpske i crnogorske policije na izuzetno visokom nivou i da je rad zajedničkih patrola izuzetno efikasan i delotvoran.

On je turistima koji borave u Crnoj Gori preporučio da vode računa o ličnim stvarima i da ih prilikom boravka na plaži ne ostavljaju bez nadzora, jer je najveći broj krivičnih dela počinjenih na štetu turista, upravo vezan za krađe i džeparenja.

Vladan Vučićević, srpski policajac koji je angažovan u Budvi, istakao je da zajedničke patrole u Budvi imaju posebnu važnost imajući u vidu činjenicu da je u ovom primorskom gradu noćni život najintenzivniji i da većinu turista čine mladi ljudi.

- Zajedničke patrole imaju važnu ulogu u prevenciji svakog ponašanja kojim se narušava javni red i mir, ali i težih krivičnih dela - rekao je Vučićević.

Njegov kolega iz Crne Gore Armin Kos ističe da je ovaj vid saradnje izuzetno uspešan, jer su razmena iskustava i dobre prakse doprineli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih dela i predstavlja snažnu podršku u očuvanju bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)