ODANI NARODU I DRŽAVI: U kraljevačkom Odredu obeleženi Dan i slava Žandarmerije

G. ĆIROVIĆ

28. 06. 2023. u 16:19

U PRISUSTVU ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i drugih visokih zvanica i gostiju, sečenjem slavskog kolača, uručenjem priznanja i otvaranjem Spomen-sobe, u Odredu Žandarmerije u Kraljevu svečano su obeleženi Dan i slava ove elitne specijalne jedinice.

ОДАНИ НАРОДУ И ДРЖАВИ: У краљевачком Одреду обележени Дан и слава Жандармерије

G.Šljivić

- Prema narodnom predanju, Miloš Obilć je na kneževoj večeri, noć uoči kosovskog boja, rekao knezu Lazaru:“Sutra je Vidovdan. Videće se ko je vera, a ko nevera“. Danas je Vidovdan i sa ponosom vam kažem vi ste vera srpskog naroda da ćemo uvek biti bezbedni i zaštićeni, a država Srbija zemlja mira, stabilnosti i prosperiteta. Vi ste jedan od najvažnijih stubova bezbednosti naše zemlje – rekao je ministar Gašić čestitajući praznik pripadnicima Žandarmerije.

G.Šljivić

 

On je dodao i da je ponosan na visok nivo i stepen profesionalizma, morala i odlučnosti sa kojima pripadnici ove jedinice pristupaju svakom zadatku koji pred njih postavi država.

G.Šljivić

 

- A, vama se na daju laki zadaci. Idete tamo gde je najteže, gde su potrebni najhrabriji i najobučeniji. Država ceni vašu posvećenost i zalaganje, i uz veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića opremamo vas da ravnopravno možete da stanete uz evropske i svetske elitne policijske jedinice – naglasio je ministar Gašić. - Bezbednosna situacija u našoj južnoj pokrajini je dovoljno kompleksna da nas stalno drži na oprezu, ali znamo koliko svi zajedno volimo Srbiju, da želimo da nam deca i potomci ostanu u njoj u miru i zajedništvu. Zato nemam ni minimum sumnje da ćemo uspeti to i da sačuvamo.

G.Šljivić

 

Ovm prilikom, komandat Žandarmerije Dejan Luković uručio je plaketu ministru Gašiću za svesrdnu pomoć i podršku, kao i Petru Petkoviću, direktoru Kancelarije za KiM. Potom su priznanjima za izuzetan trud i rezultate u minulih godinu dana nagrađeni pripadnici Žandarmerije među kojima i članovi Odreda u Novom Sadu koji su učestvovali u akciji hapšenja osumnjičenog u Somboru koji je tom prilikom dvojicu ranio.

G.Šljivić

 

- Pripadnici Žandarmerije svakodnevno pokazuju svoju hrabrost i odanost državi obavljajući uspešno sve zadatke, od angažovanja u teškim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti, preko angažovanja prilikom poplava i požara, pa do hapšenja opasnih kriminalaca – istakao je komandant Luković. - Nakon 22 godine postojanja, odgovorno tvrdim da će Žandarmerija uvek biti spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od rukovodstva MUP i države i da ćete na nas moći uvek da se oslonite.

G.Šljivić

 

HUMANOST

UZ svoje svakodnevne zadatke, pripadnici Žandarmerije aktivno učestvuju i u humanitarnim akcijama za svoje kolege, njihove porodice, ali i ostale građane.

- Ponosan sam na svaku našu akciju prikupljaljanja pomoći kolegama kojima je ta pomoć iz bilo kog razloga potrebna. Tako su tokom ove godine otplaćeni krediti za dve porodice naših preminulih kolega u iznosu od oko četiri miliona dinara. Rado se odazivamo akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi u kojima je tokom minulih godinu dana učestvovalo više od 1.000 naših pripadnika – rekao je Luković.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić