VANREDNE SITUACIJE ŠIROM GRADOVA SRBIJE: Reke se izlile, kiša ne prestaje

Novosti onlajn

15. 06. 2023. u 15:24

TOKOM današnjeg dana proglašene su vanredne situacije na teritoriji Grada Prokuplja, opština Medveđa, Kuršumlija i za deo teritorije Požega.

ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ШИРОМ ГРАДОВА СРБИЈЕ: Реке се излиле, киша не престаје

Foto: Privatna arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije, od jutros od 7.00 do 14.00 časova, angažovani su na crpljenju vode na teritoriji Novog Pazara, Loznice, Jagodine, Kladova i Trstenika.

U Kladovu su vatrogasci-spasioci angažovani na crpljenju vode u dvorištu predškolske ustanove “Neven” kako bi deca i osoblje ustanove mogli bezbedno iz objekta.

U Loznici je vršeno crpljenje vode iz podruma Doma zdravlja kao i preventivni obilazak terena i razgovor sa meštanima u mestu Klupci i u opštini Krupanj, dok je u Novom Pazaru crpljena voda iz dvorištva i podrumskih prostorija iz domaćinstava pored reke Trnavice.

U Kosjeriću su pripadnici VSJ tokom dana obilazili i detektovali kritične tačke kod korita reke Dubice, gde je angažovana mehanizacija radi čišćena grla reke i podignut odbrambeni bedem na mestu gde se reka izlila i uklanjanje stabala iz iste.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke, da razgovaraju sa meštanima na tim područjima i vrše crpljenje vode po pozivu građana.

Na snazi je ukupno 35 vanrednih situacija i to za celu teritoriju Gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i opština Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, angažovana je i mehanizacija, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj Trstenik, Medveđa i Kuršumlija i deo teritorija Grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

BONUS VIDEO: KATASTROFA IZ VAZDUHA - Snimci iz drona prikazuju razmere poplava u Italiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon