SVEŠTENIK U SUZAMA ODRŽAO GOVOR NA KATARININOJ SAHRANI: Ispraćamo sa ovog sveta pupoljak koji se nije razvio u život

N.B.

06. 05. 2023. u 11:45

NA BEOGRADSKIM grobljima danas će biti sahranjeno četvoro učenika i radnik obezbeđenja koji su stradali u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar".

СВЕШТЕНИК У СУЗАМА ОДРЖАО ГОВОР НА КАТАРИНИНОЈ САХРАНИ: Испраћамо са овог света пупољак који се није развио у живот

Foto: N.B.

Na Novom Groblju danas u 11 časova počela je sahrana žrtve masakra Katarine M.

- Ispraćamo sa ovog sveta pupoljak koji se nije razvio u život. Teške sam dužnosti prihvatio. Teško bih našao reč koja bi utešila porodicu. Katarina nije proživela život da bismo govorili o njenom životu. Nije Katarina završila ni visoke škole da bismo govorili o njenim delima i vrednostima, ona je tek zakoračila u život, ne znajući šta će dododiti. Trebalo bi danas samo plakati i ćutati, ali me smemo da ostanemo nemi pred zlom, ono je tu među nama. Trebalo bi da se potrudimo da se zlo ne umnoži, da shvatimo gde smo pogrešili. Trebalo bi pkakati za decom koja još nisu ni shvatila šta je život. Ne mogu kriminalci snimati spotove u školama. Naša deca su žrtve. Potrovaše ih svim i svačim. Nemojte se stideti suza da plačemo u bolu prem ovom nevinim stvorenjem. Trebalo bi da znamo gde je problem u društvu. Trebalo bi da se vratimo sebi i Bogu, izgubili smo svaki kompas. Snašlo nas je crno vreme i crni dani. Molimo se za Katarinu, porodicu, molim se Bogu da izdrže, ne samo njima, već svim roditeljima koji su doživeli tragediju - priča sveštenik i plače.

Foto: N.B.

Veliki broj rodbine i prijatelja okupili su se kako bi se poslednji put pozdravili sa Katarinom i ispratili je na večni počinak. Među njima su i voditeljka Maja Nikolić, reditelj Vuk Ršumović, Radoslav Zelenović, Borka Tomović i Srđan Golubović. Drugovi iz odeljenja nose cveće, sveće i bele balone, grle se i plaču, dolaze do kapele u kojoj se nalazi kovčeg, a na koji je položen i venac Vlade Srbije. Prisutni u tišini ulaze da izjave saučešće, a izlaze uplakani. 

Porodica preminule Katarine, neutešna i nema od bola, zamolila je novinare da ne slikaju i imaju razumevanja za njihovu bol. 

Ispred cvećare, koja se nalazi prekoputa Novog groblja, nalaze se besplatne ruže za stradale đake.

Foto: N.B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće