TUGA U BRUSU: Pionir informatike preminuo u Urgentnom centru, podučavao je brojne generacije programera

S.BABOVIĆ

13. 04. 2023. u 09:36

JEDAN od najpopularnijih profesora u Brusu i Aleksandrovcu, Perica Stevanović (1970-2023) preminuo je jutros u Urgentnom centru u Beogradu.

ТУГА У БРУСУ: Пионир информатике преминуо у Ургентном центру, подучавао је бројне генерације програмера

Foto:FB

Pretužnu vest objavile su njegove kolege na društvenim mrežama. Brojni profesori, Brusjani, Župljani, đaci i prijatelji počeli su da se opraštaju od Stevanovića, koji se smatra pionirom informatike podno Kopaonika.

- Izgubili smo mnogo: vrsnog stručnjaka, besprekornog radnika i pedagoga, sjajnog koleguobjavile su Stevanovićeve kolege na FB Brus press. - Perica je rođen 1970. godine u Brusu gde je završio osnovnu školu i prve dve godine srednje škole. Druge dve godine usmerenog obrazovanja srednje škole je završio u Nišu, gde je kasnije i diplomirao na Elektronskom fakultetu i stekao zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike za računarsku tehniku i informatiku.

Nastavničku karijeru je započeo u Gimnaziji Aleksandrovac. Radio je i u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Brusu, a od školske 2007/2008. godine, u Srednjoj školi Brus najpre kao profesor informatike i računarstva. Neposredno je zaslužan za otvaranje IT odeljenja gimnazije za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo u našoj školi i bio je odeljenski starešina prve generacije ovog smera.

Predavao je programiranje, objektno orjentisano programiranje, baze podataka, programske paradigme i vodio programerske radionice.

- Bio je jedan od pionira primene informacionih tehnologija u Brusu, još od vremena ranih personalnih računara Spekturm i Komodor - napisali su profesori. - Ostaće zauvek upamćen po svojoj neumornoj posvećenosti nastavničkom pozivu i učenicima, po autentičnom pristupu nastavnom procesu i rešavanju programerskih problema koje je neprestano inicirao kod svojih, đaka.

Iza sebe je ostavio suprugu Bojanu, sina Davida i ćerku Viktoriju. Sahrana profesora Perice Stevanovića biće sutra u 15 sati na bruskom groblju. Komemorativni skup u zbirnici škole je istog dana,u 13 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)