NOVA OBUKA ZA MEDICINARE VMA: Učenje o boljoj komunikaciji sa pacijentima

Novosti onlajn

13. 04. 2023. u 07:56

NA VMA održana je edukacija na temu veština komunikacije sa agresivnim i nasilnim pacijentima i zaštitom od fizičkih i verbalnih napada od strane korisnika zdravstvenih usluga u organizaciji Službe za zdravstvenu negu VMA.

НОВА ОБУКА ЗА МЕДИЦИНАРЕ ВМА: Учење о бољој комуникацији са пацијентима

Foto: Ministarstvo

Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da su sve aktivnosti zdravstvenih teničara pod lupom javnosti i to ne uvek u najboljem svetlu, a nažalost ne uvek i kada je to potrebno. On je dodao da medicinske sestre i tehničari upravljaju i vremenom i komunikacijama i stresnim okolnostima, ali potajno, kao i da je veoma teško podnositi veliki teret, a u isto vreme biti dostojanstven predstavnik poziva koji je odgovoran za većinu nege i oporavka pacijenta.

- Komunikacija sa različitim prirodama pacijenata, razvojem oboljenja, perspektivom oporavka, samo su neki od izazova i mogućih scenarija tokom kojih su nepredviđeni događaji naša tužna realnost - rekao je dr Vukosavljević.

U cilju prevencije i svođenja neželjenih događaja na najmanju moguću meru, a ujedno i poboljšanja odnosa zdravstveni radnik - pacijent, predavanja namenjena zdravstvenim tehničarima i svim zainteresovanim pripadnicima VMA održale su doc. dr Vesna Tepšić Ostojić i prof. dr Zvezdana Stojanović iz Klinike za psihijatriju VMA. Teorijska obuka o načinima i procesima komunikacija, upravljanju emocijama, principima asertivne komunikacije nastaviće se u narednom periodu edukacijom zaposlenih u VMA kroz radionice i praktične primere.

BONUS VIDEO: BORBA ZA SVAKI DAH - Novosti u "crvenoj zoni" Beogradske arene

(Politika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...