"VODENO DRVO" PROTIV ZAGAĐENJA JEDINSTVENO U SRBIJI Brnabić: "Ovo je samo jedna od mnogih stvari koje radimo za čistiji vazduh" (FOTO)

Novosti onlajn

01. 04. 2023. u 14:41

INSTAGRAM kanal "news portal" koji ima 32 miliona pratilaca okačio je post o vodenom drvetu kod opštine Stari Grad koje se bori protiv zagađenja. Objavu je takođe prokomentarisala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

ВОДЕНО ДРВО ПРОТИВ ЗАГАЂЕЊА ЈЕДИНСТВЕНО У СРБИЈИ Брнабић: Ово је само једна од многих ствари које радимо за чистији ваздух (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/Pubity

Najnovije oružje Srbije u borbi protiv prljavog vazduha je „tečno drvo“.Beogradski urbani foto-bioreaktor je prvi te vrste u Srbiji koji koristi mikroalge za vezivanje ugljen-dioksida i proizvodnju čistog kiseonika fotosintezom. Ovo je poboljšalo kvalitet vazduha i smanjilo emisije gasova staklene bašte - navodi se u objavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, prokomentarisala je objavu na Insatagram kanalu vezanu za vodeno drvo kod opštine Stari grad koji se bori protiv zagađenja.

- Ovo je samo jedna od mnogih stvari koje radimo za čistiji vazduh. Hvala vam što ste ovo uočili - poručila je premijerka.

Foto: Instagram printskrin/Pubity

 

Podsetimo, program protiv zagđanjenja vazduha finansirao je UNDP, a opština Stari grad podržala. Za ovo vreme, objava o vodenom drvetu je sakupila preko 850 hiljada lajkova.

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a