ZIMSKE JAKNE VAM NEĆE TREBATI, PONESITE KIŠOBRANE: Vremenska prognoza za četvrtak, 9. mart

Novosti online

09. 03. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ЗИМСКЕ ЈАКНЕ ВАМ НЕЋЕ ТРЕБАТИ, ПОНЕСИТЕ КИШОБРАНЕ: Временска прогноза за четвртак, 9. март

Foto: D. Balšić

VREME U SRBIJI

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, mestimično sa pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Kiša će biti češća i sa većom količinom padavina u Vojvodini, centralnoj i istočnoj Srbiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, posle podne na severu i istoku umeren i jak zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 3 do 12, a najviša od 16 do 21 stepen.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima, a od sredine dana sa povremenom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, posle podne zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 12, a najviša oko 20 stepeni.

IZGLEDI VREMENA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu se očekuje nestabilnije vreme sa češćom pojavom padavina - kiše i pljuskova sa grmljavinom, a u subotu usled pada temperature na planinama sa snegom.

U nedelju se očekuje prestanak padavina uz postepeno razvedravanje. Početkom naredne sedmice biće malo do umereno oblačno, suvo i toplo, a od srede oblačno, malo svežije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas