HAOTIČNO VREME U SRBIJI: Nakon prolećnih 20 stepeni sledi dramatično pogoršanje vremena

Novosti onlajn

05. 03. 2023. u 16:10

NAREDNIH dana sve toplije, sredinom nedelje i u njenom drugom delu lokalno i oko +20 stepeni Celzijusa. Povremeno će biti kiše i pljuskova, posebno oko narednog četvrtka.

ХАОТИЧНО ВРЕМЕ У СРБИЈИ: Након пролећних 20 степени следи драматично погоршање времена

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Nešto izraženije, ali prolazno pogoršanje moguće oko 11. marta, ali bi sredinom meseca ponovo bilo relativno toplo. Posle 18.03. stoji signal za moguće izraženije pogoršanje i zahlađenje. Kakvo nas vreme očekuje u sledećih 10 dana pogledajte u detaljnoj prognozi za Srbiju.

Danas će se preko našeg regiona premeštati vrlo slab, hladan, front koji će doneti prolazno pogoršanje i umeren, severozapadni vetar. Padavine će biti vrlo retke i slabe. Uveče razvedravanje te će noć ka ponedeljku biti dosta hladna i u ponedeljak ujutro će lokalno biti prizemnog mraza, a u planinskom delu regiona, posebno tamo gde još ima snega jutarnji mraz može biti i oko -6 stepeni Celzijusa, najavljuje Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

- Od sutra ka nama počinje priliv sve toplijeg vazduha sa jugozapada koji će nam pristizati u prednjem (toplom) sektoru serije jakih ciklona koji će se velikom brzinom premeštati preko zapadne, severne i dela središnje Evrope - kaže meteorolog.

Kao posledica toga biće nestabilno uz povremenu pojavu kiše ili prolaznih pljuskova i to pre svega nad južnim, jugozapadnim, zapadnim i severnim delovima regiona, stoji u prognozi.

- Duvaće južni i jugozapadni vetar tako da će se sneg topiti i na višim planinama. Nešto jače ali prolazno pogoršanje bez bitnog uticaja na temperaturu je moguće u četvrtak kada bi moglo biti i izraženijih pljuskova i prvih grmljaviskih procesa u ovom proleću - najavljuje Čubrilo.

Kako kaže, temperaturni minimumi će se kretati od +2 do +7 stepeni Celzijusa, a makismumi od +9 do +17, a lokalni i oko +20 stepeni Celzijusa, posebno u drugom delu nedelje.

- Nešto izraženije pogoršanje je moguće krajem naredne subote te bi u nedelju na kratko bilo malo hladnije uz maksimume od +4 do +10 stepeni Celzijusa. Već posle 12.03. ponovo osetno toplje, dok je oko 15.03. moguće novo pogoršanje - kaže meteorolog.

Dugoročan trend daje signal da bi posle 18.03. moglo uslediti jače pogoršanje i zahlađenje. Videćemo šta će se dešavati posle 15.03. kada se taj datum malo približi, ali u narednih desetak dana pravo rano proleće uz smenu sunca i povremenih naleta kiše, zaključuje Čubrilo.

(Alo)

BONUS VIDEO:

AMNESTIJA ZLOČINACA U IME BRATSTVA I JEDINSTVA: Izložba o jezivom stradanju Srba i Jevreja na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna