SUTRA STIŽU SRPSKI HEROJI: Akcija spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj završena

Novosti Onlajn

16. 02. 2023. u 09:55

SPECIJALISTIČKI timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva Republike Srbije nakon 8 dana, završili su svoje aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj i njihov dolazak u Srbiju očekuje se u petak.

СУТРА СТИЖУ СРПСКИ ХЕРОЈИ: Акција спасавања након разорног земљотреса у Турској завршена

Foto: MUP

Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu.

Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri lica, jednu 17-godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i 2 lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja. Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 lica.

Foto: MUP

Četrdesetpet vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i 9 vatrogasnih vozila iz Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica i Niša, upućeni su po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, odmah nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku kako bi pomogli prijateljskom narodu u Turskoj.

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!