VANREDNA SITUACIJA U TRGOVIŠTU: Evakuisan bolestan čovek, deca se vraćaju u školu (FOTO)

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

08. 02. 2023. u 13:05

U OPŠTINI Trgovište gde je na snazi vanredna situacija gotovo svakodnevno se radi na čišćenju seoskih planinskih puteva. Danas je evakuisana jedna osoba, a spasilačke ekipe krenule su zajedno sa medicinskim da provere da li je nužno evakuisati još jednu staricu.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ТРГОВИШТУ: Евакуисан болестан човек, деца се враћају у школу (ФОТО)

Foto:J.S.

Od sutra kreće nastava u četiri isturena odeljenja, nadam se da ćemo očistiti put i do petog. Evakuisan je jedan onkološki pacijent iz sela Goločevac, a trenutno su ekipe kod jedne bake takođe u zavejanom planinskom području - kaže za Novosti predsednik opštine Nenad Krstić.

Foto:J.S.

 

On dodaje da su ekipe neprestano na terenu, da je najvažnije da se dođe do svakog zaseoka gde ima uglavnom starijeg stanovništva, kako bi im se eventualno dostavila hrana ili lekovi.

Foto:J.S.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu