OPET PRETE IZLIVANJA: Raščani i Kraljevčani u pripravnosti za novi poplavni talas

G. ĆIROVIĆ

23. 01. 2023. u 19:45

Dok vodostaji Ibra i njegovih pritoka na teritoriji Raške i Kraljeva postepeno opadaju, nadležne službe ovih lokalnih samouprava u potpunoj su pripravnosti za najavljeni novi poplavni talas na ovdašnjim vodotokovima.

ОПЕТ ПРЕТЕ ИЗЛИВАЊА: Рашчани и Краљевчани у приправности за нови поплавни талас

G.Šljivić

Prema rečima Nemanje Popovića, predsednika opštine Raška, iz RHMZ i „Srbijavoda“ stigla su upozorenja da će zbog novog talasa koji stiže iz gornjeg toka Ibra u Crnoj Gori i na Kosmetu, nivo ove reke na teritoriji Raške tokom naredna dva dana ponovo početi da raste.

- Veliko je pitanje hoće li reka i natopljeno zemljište u priobalju moći da prime novu veliku količinu vode. Sve naše službe i javna preduzeća su u pripravnosti, pokušavamo da ojačamo zaštitu na kritičnim tačkama gde je bilo najviše problema i konstantno pratimo razvoj situacije – kaže Popović.

G.Šljivić

Nabujali Ibar u Raški

Uz sanaciju štete od izlivanja Ibra u centru grada i dezinfekciju ulica u naselju Ribnica u kojima se izlila kanalizacija, i u Kraljevu su službe u pripravnosti za eventualni novi bujični talas.

G.Šljivić

Ibar u centru Kraljeva

- Sve zavisi od padavina i od količine vode koja Ibrom od Gazivoda ide prema donjem toku – ističe Radoica Kočović, član kraljevačkog Gradskog veća zadižen za vanredne situacije. - Nadamo se da je nivo Ibra dovoljno opao, kao i da ni ovog puta neće krenuti bujični, vodotokovi drugog reda. Dežuramo i spremni smo da adekvatno reagujemo da sprečimo veće posledice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije