LAKŠA PRIPREMA ZA MALU MATURU: U knjižarama od sutra zbirke zadataka

Lj.B.

23. 01. 2023. u 11:20

ZBIRKE zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovana zbirka (istorija, geogafija, biologija, fizika i hemija) za pripremu osmaka za završni ispit, zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, u prodaji su od 24. januara.

ЛАКША ПРИПРЕМА ЗА МАЛУ МАТУРУ: У књижарама од сутра збирке задатака

Foto: Privatna arhiva

Zbirke su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, a svaka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Osnovni zadatak zbirki je da đacima približi model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omogući da samostalno vežbaju i proveravaju znanje. Ukoliko osmaci budu marljivo vežbali, zbirke im mogu garantovati uspeh na maloj maturi, jer je u izradi zadataka učestvovalo oko stotinu nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta, čime je, navode priređivači publikacija, "osiguran kvalitet u svim traženim elementima".

Njihovo iskustvo obezbeđuje da zadaci budu u skladu s nastavnom praksom, obrazovnim standardima i željama za dalje školovanje.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari "Prosvetnog pregleda" u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem. Sve tri zbirke zajedno koštaju 1.100 dinara.

Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 440 dinara, zbirke za matematiku 330 dinara, a isto toliko koštaju i kombinovane zbirke. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024